Mens mange taler om isolation og fravær af sociale inputs, så er denne tid faktisk også præget af større nærhed i den nærmeste familie. Vi er ganske enkelt mere sammen med vor4es børn, forældre, søskende og kæledyr. Det kan både være godt og skidt alt efter forholdet.
TV2 har lagt sig i selen og kigget på, hvordan det egentlig påvirker vores kæledyr, at vi er så meget sammen med dem for tiden. For er det egentlig kun positivt?
Pernille Blok-Riisom er adfærdsdyrlæge og hun behandler især hunde og katte. Hun mener der er stor forskel på, hvordan dyrene tager den ekstra fokus.
For hundenes vedkommende vil langt de fleste, ifølge Pernille Blok-Riisom, finde det dejligt, at vi er så meget sammen med dem, men det er altså ikke alle, der har det sådan.
– Det kan føre til, at hunden får sværere ved at falde til ro, og i værste fald kan den få forhøjet blodtryk og stress. Lidt afhængig af alder og race, så sover hunde op imod 14-16 timer i døgnet. Nogle faktisk mere, forklarer Pernille Blok-Rissom til TV2.dk.
Derfor er det ifølge dyrlægen vigtigt, at man opretholder de normale rutiner og husker, at hunden også har brug for fred og ro. Der er altså ingen grund til at aktivere den hele tiden.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Hører du til gruppen af danskere, som mangler et socialt input i hverdagen, kan det være en god idé at anskaffe sig et kæledyr. En hund eller kat reducerer ikke bare følelsen af ensomhed. Dyrene hjælper også ejerne til at møde mennesker og baner vejen for nye relationer. Det viser en undersøgelse
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Ny stor undersøgelse viser, at der er større sandsynlighed for at ældre mennesker snakker med deres naboer, hvis de har en hund frem for en kat
Medarbejderne på et sælarium nær Cornwall i England fik en god ide, da sælerne begyndte at blive ensomme i coronatiden
Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
Bare fordi man er blevet gammel, må der stadig godt ske noget i hverdagen!
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet