Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Copyright Ridehesten.com

Samtidig har energikrise og inflation udhulet det privatøkonomiske råderum. Derfor kan man ende med at stå i en stor økonomisk knibe, hvis hunden eller katten dør før forventet, og man vil anskaffe en ny. I de tilfælde kan en livsforsikring være det, der hjælper kæledyrsejeren med at anskaffe et nyt kæledyr, uden at ødelægge privatøkonomien.

Prisen på en hund eller kat varierer meget, alt efter hvilken race man vælger, og om kæledyret har en stamtavle. Køber man for eksempel en blandingshund, kan prisen være alt fra 5.000 til 20.000 kroner, afhængigt af hvilke racer blandingen består af. En hund med stamtavle fra Dansk Kennel Klub koster typisk 10-12.000 kroner eller mere – alt efter race.

Da Corona satte ind, og efterspørgslen på hundehvalpe eksploderede, så fulgte priserne helt naturligt med til et niveau, hvor det ikke var ualmindeligt, at man betalte 20-25.000 kroner for populære hunderacer eller blandingshunde med mix af særlige racer. I dag er priserne kun faldet lidt, så det er stadig en stor investering, når familien skal have et firbenet medlem.

Kattene følger også godt med, og populære racer som Maine Coon, Ragdoll og British Shorthair koster let 6-9.000 kroner for en killing. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

 

Når kæledyret dør for tidligt

Den høje anskaffelsespris betyder, at det økonomiske tab bliver større, hvis ulykken er ude, og vores firbenede ven mister livet i for tidlig en alder. Og selv om det ikke er det første, man tænker på, når man anskaffer et kæledyr, kan der være god grund til at komme omkring netop disse overvejelser.

– Alle hunde og katte kan dø for tidligt, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og uddyber:

– Det kan være som følge af en ulykke, men også på grund af sygdom. Trods de bedste intentioner hos både opdrætter og ny ejer for at sikre en sund hvalp eller killing kan det stadig gå galt. Det er ganske forfærdeligt at miste en kær ven i en for tidlig alder og ekstra trist, hvis man ikke har råd til at komme godt videre med en ny hund eller kat af den race, man oprindeligt havde kastet sin kærlighed på.

 

En livsforsikring kan redde økonomien

I takt med den stigende inflation, er flere danskere udfordret på økonomien. Der bliver fundet plads hos de fleste i budgettet til dyrenes daglige udgifter. Men har man for nylig betalt 20-30.000 kroner for en hundehvalp, der ender med at dø for tidligt, fordi den rammes af sygdom eller skade, løber væk bliver påkørt eller stjålet, så kan den nye ønskehund være en stor økonomisk belastning.

Her kan en livsforsikring på kæledyret være en ekstra tryghed. Med de høje priser og den stigende inflation er det derfor ikke så mærkeligt, at stadigt flere beslutter at tegne en livsforsikring for kæledyret.

– Muligheden for at sikre sig en erstatning, der kan bruges til igen at anskaffe sig det kæledyr, man mest ønsker sig, er heldigvis noget, som flere og flere er blevet opmærksomme på, i takt med at prisen på kæledyr er øget markant, siger Tine Stabell.

 

Kan alle katte og hunde livsforsikres?

Betingelserne for en livsforsikring varierer selvfølgelig alt efter, hvor den bliver tegnet. Men helt overordnet gælder det, at med en livsforsikring på hund eller kat, er man sikret en erstatning, hvis kæledyret dør for tidligt. For hunde kan det for eksempel også være, hvis de bliver syge eller kommer til skade.

Hvor meget, man kan få i erstatning, afhænger af anskaffelsesprisen og markedsværdien på hunden eller katten.

– Som udgangspunkt kan man tegne livsforsikring for det samme beløb, som man har betalt for sit kæledyr, siger Tine Stabell, og tilføjer, at dyrets alder spiller en afgørende rolle, så jo før man livsforsikrer kæledyret jo bedre.

Der kan være store forskelle forsikringsselskaber imellem, så man skal altid spørge forsikringsselskabet om de præcise betingelser.

Læs også

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Undgå ulykker: Husk reflekser til dig selv og din hund

24-09-2021 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid

Populære hundenavne i 2022

07-02-2023 14:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er trofaste, men det er hundeejere også, når kæledyret skal have et navn. Derfor er der også kun blevet plads til to nye navne på listerne over Danmarks mest populære hundenavne i 2022

KLUMME: Mit spørgsmål til hvalpekøbere, er du superhelt?

17-08-2020 08:05, af Lotte Evers

Som sædvanlig bringer vi her månedens klumme online

Hvordan vælger du den rigtige hunderace?

26-04-2023 10:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu

Bilen – din hund bag rattet

27-07-2020 12:15, af Lotte Evers

Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen

Hvornår er børn gamle nok til hund

16-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.