Mange hunde oplever at skulle igennem en mindre eller større operation på et tidspunkt i deres liv. At få en hund hjem efter en større operation, kan være en lidt overvældende oplevelse, og mange ejere føler sig usikre på, hvad de kan forvente, og hvad de skal holde øje med.
7 gode råd, til det første døgn efter en operation
1. Varme, ro og hvile
Når hunden kommer hjem, er den fortsat påvirket af bedøvelsen. Find et roligt sted, hvor hunden kan ligge, men hvor du samtidigt kan holde øje med den. Sørg for at den har varme tæpper og noget blødt at ligge på. Hunden vil fortsat være påvirket af bedøvelsen det første døgn, og nogle gange længere, og vil derfor være mere træt og mindre sikker på benene end den plejer.
2. Hold hunden i snor
Har du en lukket have, kan hunden godt lukkes derud for at besørge. Undlad at gå tur med hunden, mens den stadig er sløv efter narkosen. Har du ikke en have, er det vigtig at du holder hunden i snor, når du går ud og gå ikke for langt. Vær opmærksom på at hunden kan reagere anderledes end normalt, når den fortsat er påvirket af bedøvelsesmidlet.
3. Hold øje med hunden
Når hunden kommer hjem, er det vigtigt at den ikke efterlades alene, indtil den virker helt frisk igen. Hold godt øje med den, især i de første timer efter I er kommet hjem. Hunden må gerne virke sløv og usikker på benene, men du skal kunne se at den langsomt bliver mere og mere sig selv igen.
4. Tilbyd langsomt lidt mad
Når hunden begynder at kvikke op, kan du lige så stille begynde at tilbyde den noget mad. Tilbyd hunden mindre portioner, og vælg gerne noget mad, der er let at tygge, for at mindske risikoen for fejlsynkning. Nogle hunde kan få kvalme efter narkosen, og vil derfor ikke have den store appetit. Nogle hunde kan også kaste lidt op. Kvalmen vil forsvinde i takt med at hunden bliver mere og mere frisk. Er den blevet opereret i maven eller tarmen, er det særligt vigtigt at du nøje følger de instrukser om fodring, som du får af dyrlægen.
5. Hold øje med såret
For at give den bedste heling, skal hunden ikke slikke i såret. Ved nogle operationer, vil dyrlægen vælge at lægge en forbinding, der beskytter området. I nogle tilfælde vil det også være muligt at give hunden en bodystocking på, for at dække såret. Prøv at distraher hunden, hvis den slikker i såret. Bliver hunden ved med at slikke i såret, bør du kontakte din dyrlæge.
6. Ring til dyrlægen hvis…
I løbet af de første 24 timer bør hunden blive gradvist friskere og friskere. Bliver hunden pludseligt meget træt, sløv eller svær at komme i kontakt med, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme. Ligeledes skal du reagere, hvis hunden får kramper, begynder at kaste meget op eller virker meget urolig. Hvis det ser ud som om området omkring operationssåret hæver meget eller at det begynder at bløde, bør du også kontakte din dyrlæge.
7. Følg altid dyrlægens instrukser
Der er stor forskel på hvordan hunde reagerer på forskellige typer af operation og bedøvelsesmidler, og det er derfor vigtigt at du altid følger de instrukser din dyrlæge giver dig, når du får hunden med hjem. Er du i tvivl, bør du altid søge vejledning hos din dyrlæge.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
En tre år gammel beagle har været væk siden søndag 6. marts. Hunden er spottet et par gange siden, men den er fortsat forsvundet i et område, den ikke er kendt i
Vi har atter engang brug for jeres hjælp til at finde en hund, der er blevet væk fra sine ejere
En lille hvalp er løbet hjemmefra på Fyn. Hjælp den triste ejer
Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Vi har modtaget en efterlysning på hunden Ultra
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.