Lørdag var ganske tæt på at forvandle sig til et sandt mareridt for Lotte Christina Neupart og Michael Hansen, der opdrætter staffordshire bull terrier.
På vej ud ad døren til træning havde hundene Ginni, Audi og Aura fået halsbånd på, og så skulle Lotte lige ind og hente det sidste gear.
Men da hun igen kom ud til hundene, fik hun et chok. De tre hunde tumlede rundt, og der var blod overalt. Nederst i bunken lå Audi, og det så ud som om Ginni holdt hende fast. Da Lotte kom tættere på, kunne hun se, at Ginnis underkæbe var kommet i klemme i Audis halsbånd, og at Audi var tæt på at blive kvalt.
Michael Hansen kom ilende til, og fik befriet Audi, der på det tidspunkt ikke trak vejret. Langsomt fik hun gang i vejrtrækningen igen, og parret kunne tage deres hund til dyrlægen. Her konstaterede dyrlægen, at Audi havde blodudspringninger i hovedbund, øjne og næseblod.
Ingen af hundene havde bidemærker, og blodet som Lotte havde set, viste sig at komme fra Audis snude.
Audi overlevede heldigvis, men det var tæt på, og nu sender Lotte Christina Neupart en advarsel til alle andre hundeejere.
– Lad nu være med at have halsbånd på jeres hunde hele tiden. Det kan nemt gå rigtig galt, og det er meget vanskeligt at få viklet en hund ud af et halsbånd ene mand, hvis hunden er ved at blive kvalt, siger hun.
Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation.
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Flere hunde rammes af stivhed og smerter i led. Derfor er det en god ide at træne smidighed
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 10 gode råd til hundeejere. Læs dem her
Overvægt blandt hunde er et stigende problem, og opstår oftest som et resultat af et for højt energiindtag i forhold til aktivitetsniveau
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives
Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen