Når hundens øre skal dryppes

04-02-2022 13:39, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan giver man øredråber til sin hund? Her får du 4 gode råd, der kan hjælpe

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde udvikler i løbet af deres liv en øregangsbetændelse, der kræver at øret behandles med øredråber – men hvordan gør man, når hundens øre skal dryppes?

1) Få hjælp og giv godbidder

Det kan være ubehageligt for hunden at få dryppet ører, især hvis øret er ømt og betændt. Allier dig derfor med en hjælper, der kan støtte hunden, mens du fokuserer på ørerne. For at gøre behandlingen mere sjov for din hund, og for at fjerne fokus fra ubehaget, så kan det være en god idé, hvis din hjælper giver hunden nogle gode godbidder imens du drypper ørerne.

2) Træk forsigtigt i øret og vend tuden nedad

Tag fat i hundens ørelap og træk forsigtigt, så øret og øregangen rettes ud. Hundens øregang laver et 90 graders knæk cirka halvvejs. Det vil sige at øregangen starter med at løbe parallelt med hundens kind, for derfor at dreje og få retning ind mod hovedet. Det betyder at tuden fra flasken med øredråber skal peges nedad, når den placeres ved øregangens start.

3) Følg instrukserne

Det er vigtigt at hunden får den rigtige dosis, og derfor bør du altid følge den dosering, som dyrlægen har angivet. Nogle hunde vil ryste hovedet, når de har fået øredråber, og det kan betyde at noget af væsken rystes ud, hvis det sker for hurtigt efter dråberne er givet. Er du i tvivl om hvorvidt øredråberne er blevet rystet ud, bør du kontakte din dyrlæge for vejledning i, hvad du i så fald bør gøre.

4) Brug handsker

Når du giver din hund øredråber, er det vigtigt at du holder en god hygiejne. Hvis hunden har en smitsom øregangsbetændelse, er det vigtigt at du ikke får overført bakterier fra det syge øre til det raske. Ligeledes er det vigtigt, at du ikke kommer i kontakt med øredråberne, hvis de indeholder receptpligtigt medicin. Det er derfor altid en god idé at bruge handsker, når du giver din hund øredråber og vask altid hænderne efterfølgende. 

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Otodectes cynotis - hundens øremide

19-12-2022 08:24, af Astrid Holtet

Otodectes cynotis er navnet på hundens øremide, der kan give irritation i øregangen og i værste fald øregangsbetændelse

Kronisk øregangsbetændelse hos hunde

24-10-2021 09:00, af Astrid Holtet

Langvarige øregangsbetændelser hos hunde er almindelige, men kan være til stor gene for hunden og svære at komme af med

Græsagner giver problemer

02-07-2018 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Græsagner kan sætte sig fast i blandet andet hunden poter eller øregang og give voldsomme gener. Som følge af det tørre vejr, er der særligt mange tilfælde i øjeblikket

Sådan kan du rense ører på din hund

11-11-2017 10:32, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan renser du ører på din hund? 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse