Dansk Kennel Klub (DKK) har introduceret en ny funktion i hundeweb, der gør det muligt at samle alle sundhedsundersøgelser ét sted. Funktionen, der hedder “Anden sundhed”, giver hundeejere og opdrættere mulighed for at registrere sundhedsresultater, der ikke indgår i DKK’s officielle rekvisitionssystem.
Et digitalt sundhedsarkiv
Indtil nu har hundeweb primært været brugt til registrering af sundhedsundersøgelser, der skal købes rekvisitioner til. Men med den nye funktion kan hundeejere nu selv tilføje dokumentation for øvrige undersøgelser, der ikke er et krav eller anbefaling for racen, men som stadig kan være relevante for hundens sundhedsprofil.
Eksempler på sundhedsundersøgelser, der kan komme til at ligge under "Anden sundhed" er PennHip, tandattest, testrapporten af en DNA multitest og lignende.
Dermed fungerer fanen som et slags bibliotek, hvor man kan gemme alle resultater samlet ét sted. Det giver bedre overblik og gør det lettere at dele informationen med andre, oplyser Dansk Kennel Klub.
Sådan fungerer det
Registreringen af sundhedsresultater sker via en ny fane i hundeweb. Dokumentationen skal være i PDF-format og indeholde følgende oplysninger:
Der er en mindre udgift forbundet med registreringen: 69 kr. pr. resultat eller 149 kr. for tre resultater på samme hund. Dokumentet må ikke overstige 10 MB i størrelse.
Ingen kontrol fra DKK
Det er vigtigt at bemærke, at sundhedsresultater, der registreres under “Anden sundhed”, ikke bliver kontrolleret af DKK og derfor ikke kan bruges til at opfylde avlskrav. Funktionen er udelukkende et værktøj til at samle og arkivere sundhedsoplysninger.
Lettere adgang for alle
En af fordelene ved at registrere sundhedsresultaterne i hundeweb er, at andre med adgang til DKK’s hundedatabase også kan se oplysningerne. Det gør det nemmere at dele sundhedsstatus med eksempelvis hvalpekøbere eller andre opdrættere.
For mere information om registreringen kan DKK kontaktes på info@dkk.dk eller telefon 56188100.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Så er stemmerne fra bestyrelsesvalget optalt og her kommer resultatet
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste