Dansk Kennel Klub (DKK) har introduceret en ny funktion i hundeweb, der gør det muligt at samle alle sundhedsundersøgelser ét sted. Funktionen, der hedder “Anden sundhed”, giver hundeejere og opdrættere mulighed for at registrere sundhedsresultater, der ikke indgår i DKK’s officielle rekvisitionssystem.
Et digitalt sundhedsarkiv
Indtil nu har hundeweb primært været brugt til registrering af sundhedsundersøgelser, der skal købes rekvisitioner til. Men med den nye funktion kan hundeejere nu selv tilføje dokumentation for øvrige undersøgelser, der ikke er et krav eller anbefaling for racen, men som stadig kan være relevante for hundens sundhedsprofil.
Eksempler på sundhedsundersøgelser, der kan komme til at ligge under "Anden sundhed" er PennHip, tandattest, testrapporten af en DNA multitest og lignende.
Dermed fungerer fanen som et slags bibliotek, hvor man kan gemme alle resultater samlet ét sted. Det giver bedre overblik og gør det lettere at dele informationen med andre, oplyser Dansk Kennel Klub.
Sådan fungerer det
Registreringen af sundhedsresultater sker via en ny fane i hundeweb. Dokumentationen skal være i PDF-format og indeholde følgende oplysninger:
Der er en mindre udgift forbundet med registreringen: 69 kr. pr. resultat eller 149 kr. for tre resultater på samme hund. Dokumentet må ikke overstige 10 MB i størrelse.
Ingen kontrol fra DKK
Det er vigtigt at bemærke, at sundhedsresultater, der registreres under “Anden sundhed”, ikke bliver kontrolleret af DKK og derfor ikke kan bruges til at opfylde avlskrav. Funktionen er udelukkende et værktøj til at samle og arkivere sundhedsoplysninger.
Lettere adgang for alle
En af fordelene ved at registrere sundhedsresultaterne i hundeweb er, at andre med adgang til DKK’s hundedatabase også kan se oplysningerne. Det gør det nemmere at dele sundhedsstatus med eksempelvis hvalpekøbere eller andre opdrættere.
For mere information om registreringen kan DKK kontaktes på info@dkk.dk eller telefon 56188100.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
I den kommende weekend d. 18.-20. august afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling hos Vejen Idrætscenter. Over 2.500 hunde og deres ejere lægger vejen forbi hver dag for at blive eksteriørbedømt og i håbet om at vinde. De tre dages udstilling bliver altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed
I denne uge rammer det nye nummer af HUNDEN postkassen hos alle medlemmer af Dansk Kennel Klub
En ny bekendtgørelse sætter vigtig ramme for sund hundeavl samt velfærd for avlstæver.
I dag er det 125 år siden, Dansk Kennel Klub blev startet. En stor dag i et stort år.
Årets anden udstillingsdag er i gang, og før vi kan udråbe årets første BIS, har flere tusinde hunde konkurreret om at komme med i Store Ring dagen igennem.
I dag står der for alvor jubilæum på udstillingen i Rønne
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.