I et sundt hundeøre skal huden være let lyserød, og der skal kun være lidt eller ingen ørevoks. Nogle hunde producerer mere ørevoks end andre, og kommer der for meget kan det stoppe øret til og give irritation. For at forebygge tilstopningen, kan det en gang imellem være nødvendigt, at rense ørene på nogle hunde. Man skal være opmærksom på at øget produktion af ørevoks, ofte hænger sammen med hudsygdomme eller betændelser i øret, som kan kræve behandling hos en dyrlæge.
Hos hunde med tendens til for meget ørevoks, og især hunde med meget hår i øregangen, kan jævnlig rensning af ørene være nødvendigt. Med lidt forsigtighed, kan du sagtens selv stå for denne forebyggende rensning.
Sådan kan du rense ører på din hund:
1. Brug en skånsom ørerens uden sprit
2. Fugt et stykke vat med ørerensen
3. Fjern forsigtigt voks og snavs i den synlige del af hundens øre ved at tørre med det fugtede vat.
4. Gentag indtil øret er rent
5. Har hunden meget hår i øregangen, kan det være nødvendigt at plukke disse ud.
Når du renser ører på din hund, må du aldrig bruge en vatpind, eller presse noget ned i den del af øregangen, du ikke umiddelbart kan se. Du risikerer at skade øret og skubbe snavset længere ned.
Da øget produktion af ørevoks, kan være forbundet med sygdom, bør du altid søge vejledning hos din dyrlæge. Især bør du opsøge dyrlægen, hvis din hund kløer sig meget i øret eller ryster på hovedet, hvis ørerne lugter "surt" eller hvis huden i øret virker rødt og irriteret.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
Otodectes cynotis er navnet på hundens øremide, der kan give irritation i øregangen og i værste fald øregangsbetændelse
Hvordan giver man øredråber til sin hund? Her får du 4 gode råd, der kan hjælpe
Langvarige øregangsbetændelser hos hunde er almindelige, men kan være til stor gene for hunden og svære at komme af med
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet