Det færdige mål med øvelsen “hverdagsdirigering”: At hunden kan dirigeres til at løbe i forskellige retninger efter din anvisning med hånden(visuelt signal) og stemmen(akustisk signal).
Dette skal du være obs på under indlæringen:
Det skal være sjovt at træne – derfor ingen “nej” eller anden negativ irettesættelse. Hvis hunden begår fejl, så kalder du den blot til dig og starter forfra, efter du har gennemtænkt, hvilken fejl DU begik, siden hunden ikke reagerede som forventet.
Hunden skal under hele træningen være motiveret. Den skal glad og forventningsfuldt løbe i retningen, du sender den. Hvis den ikke gør det skal du bruge endnu bedre godbidder/genstande at løbe ud til. Og/eller du skal selv være mere inspirerende og positiv, så du kan “smitte” hunden med din stemning.
Du skal arbejde målrettet på, at det udelukkende er din stemme, der sender hunden i retningen, som du har vist med din hånd. Det er ikke den fremstrakte hånd hunden skal reagere på – hånden er blot en retningsangivelse.
Som medlem af Dansk Kennel Klub modtager du medlemsmagasinet HUNDEN. I HUNDEN, juni 2016, kan du læse meget mere om denne aktivitet med din hund. Artiklen er skrevet af Irene Jarnved. Har du ikke netop denne udgave, kan du kontakte Wiegaarden Media, som muligvis kan assistere med at få sendt netop dette magasin til dig.
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet