Det færdige mål med øvelsen “hverdagsdirigering”: At hunden kan dirigeres til at løbe i forskellige retninger efter din anvisning med hånden(visuelt signal) og stemmen(akustisk signal).
Dette skal du være obs på under indlæringen:
Det skal være sjovt at træne – derfor ingen “nej” eller anden negativ irettesættelse. Hvis hunden begår fejl, så kalder du den blot til dig og starter forfra, efter du har gennemtænkt, hvilken fejl DU begik, siden hunden ikke reagerede som forventet.
Hunden skal under hele træningen være motiveret. Den skal glad og forventningsfuldt løbe i retningen, du sender den. Hvis den ikke gør det skal du bruge endnu bedre godbidder/genstande at løbe ud til. Og/eller du skal selv være mere inspirerende og positiv, så du kan “smitte” hunden med din stemning.
Du skal arbejde målrettet på, at det udelukkende er din stemme, der sender hunden i retningen, som du har vist med din hånd. Det er ikke den fremstrakte hånd hunden skal reagere på – hånden er blot en retningsangivelse.
Som medlem af Dansk Kennel Klub modtager du medlemsmagasinet HUNDEN. I HUNDEN, juni 2016, kan du læse meget mere om denne aktivitet med din hund. Artiklen er skrevet af Irene Jarnved. Har du ikke netop denne udgave, kan du kontakte Wiegaarden Media, som muligvis kan assistere med at få sendt netop dette magasin til dig.
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse