Når solen står op, starter dagen for hundene på Dyrenes Beskyttelse Aarhus. Personalet møder ind kl. 7, og efter en kort briefing er dagens første prioritet at lufte internathundene. Efter en hel nat i boksen er det vigtigt for dem at komme ud og få rørt sig.
Internatet huser mange forskellige hunde, hvor nogle kommer fra private hjem, andre fra dyreværnssager, og nogle er blevet indleveret af politiet. Uanset baggrund sørger personalet for, at hver enkelt hund får den bedste pleje og en struktureret hverdag.
Tre daglige gåture og mental aktivering
En typisk dag for en internathund består af tre gåture. Morgenturen varer omkring 30 minutter, ofte med elementer af Nose Work for at stimulere hundenes hjerner. Eftermiddagsturen er længere og kan vare op til to timer og inkluderer nogle gange en tur til stranden eller skoven. Aftenturen er på 40-60 minutter og bliver tilpasset den enkelte hunds behov.
– Det er vigtigt for os, at hundene ikke er stressede, når de kommer tilbage fra en tur. Hvis de har været meget oppe at køre, sørger vi for, at de falder til ro, før de kommer tilbage i boksen, fortæller hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson.
For hunde, der ikke er glade for mørke, tilpasses rutinen. De får måske en kort aften gåtur og derefter står den på hygge i boksen, hvor personalet eller en frivillig sidder hos dem og nusser.
Omsorg og individuelle behov
Internatet har en stor tavle med oplysninger om hver enkelt hund. Her noteres alt fra lufteplaner og fodertype til eventuelle særlige behov som Adaptil-halsbånd eller Zylkene for at dæmpe stress.
Hunde med særlige behov, såsom nervøsitet eller utryghed, får ekstra tid med personalet. Socialisering starter ofte med, at en medarbejder blot sidder i boksen sammen med hunden. – For nogle af de mest nervøse hunde er det første skridt bare at have selskab. Vi tager det i små skridt, så de får en god oplevelse, forklarer Emilie.
Maden er en vigtig del af hundenes dag. De fleste fodres morgen og aften med foder sponsoreret af Royal Canin. Særligt varianten ”Intestinal” er en favorit, fordi den er skånsom mod sarte og stressede maver. Mental aktivering i form af frosne KONG’er fyldt med vådfoder eller godbidder gemt i sammenrullede håndklæder er også en del af hverdagen.
En fælles indsats for et nyt hjem
Selvom det kan være hårdt for personalet at sige farvel til hundene, er det altid målet at finde det rette hjem. Når en hund adopteres, følger internatet op for at sikre en tryg overgang.
– Det bedste ved vores job er at se, hvor meget en hund udvikler sig og kommer godt videre, siger kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Kan 15 minutters kontakt med en frivillig forbedre internathundes livskvalitet? Ja, siger et nyt amerikansk studie
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Sommervarmen ligger over Danmark og uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn når temperaturen stiger. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud
Tilbage i november 2016 blev 25 udsultede labradorer fra et sommerhus i Nordsjælland afleveret til Dyrenes Beskyttelse. Nu skal ejerne for retten
Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned
Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde
Når Lars Løkke trykker på valgknappen, skal politikerne være klar med nogle gode forslag til dyrevelfærd, da det er et af de punkter, der betyder noget for vælgerne. Det skriver Dyrenes Beskyttelse
Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.