Internathundens hverdag er fyldt med omsorg og aktivering

07-02-2025 08:14, af Cecilie Friis Amstrup

Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag

Copyright Ridehesten.com
Cody er en af hundene hos Dyrenes Beskyttelse i Aarhus, der stadig venter på nyt hjem, men nyder godt af omsorgen og træningen, personalet sørger for. Foto: Wiegaarden

Når solen står op, starter dagen for hundene på Dyrenes Beskyttelse Aarhus. Personalet møder ind kl. 7, og efter en kort briefing er dagens første prioritet at lufte internathundene. Efter en hel nat i boksen er det vigtigt for dem at komme ud og få rørt sig.

Internatet huser mange forskellige hunde, hvor nogle kommer fra private hjem, andre fra dyreværnssager, og nogle er blevet indleveret af politiet. Uanset baggrund sørger personalet for, at hver enkelt hund får den bedste pleje og en struktureret hverdag.

Copyright Ridehesten.com
"Tak for mad", synes Cody at sige. Foto: Wiegaarden

Tre daglige gåture og mental aktivering
En typisk dag for en internathund består af tre gåture. Morgenturen varer omkring 30 minutter, ofte med elementer af Nose Work for at stimulere hundenes hjerner. Eftermiddagsturen er længere og kan vare op til to timer og inkluderer nogle gange en tur til stranden eller skoven. Aftenturen er på 40-60 minutter og bliver tilpasset den enkelte hunds behov.

– Det er vigtigt for os, at hundene ikke er stressede, når de kommer tilbage fra en tur. Hvis de har været meget oppe at køre, sørger vi for, at de falder til ro, før de kommer tilbage i boksen, fortæller hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson.

For hunde, der ikke er glade for mørke, tilpasses rutinen. De får måske en kort aften gåtur og derefter står den på hygge i boksen, hvor personalet eller en frivillig sidder hos dem og nusser.

Omsorg og individuelle behov
Internatet har en stor tavle med oplysninger om hver enkelt hund. Her noteres alt fra lufteplaner og fodertype til eventuelle særlige behov som Adaptil-halsbånd eller Zylkene for at dæmpe stress.

Copyright Ridehesten.com
På hundeafdelingen hos Dyrenes Beskyttelse i Aarhus sørger hundetavlen for at have overblikket over hver hund, deres handlingsplaner, lufteplaner og alt andet, som personalet bruger til at yde den bedste pleje for hundene. Foto: Wiegaarden

Hunde med særlige behov, såsom nervøsitet eller utryghed, får ekstra tid med personalet. Socialisering starter ofte med, at en medarbejder blot sidder i boksen sammen med hunden. – For nogle af de mest nervøse hunde er det første skridt bare at have selskab. Vi tager det i små skridt, så de får en god oplevelse, forklarer Emilie.

Maden er en vigtig del af hundenes dag. De fleste fodres morgen og aften med foder sponsoreret af Royal Canin. Særligt varianten ”Intestinal” er en favorit, fordi den er skånsom mod sarte og stressede maver. Mental aktivering i form af frosne KONG’er fyldt med vådfoder eller godbidder gemt i sammenrullede håndklæder er også en del af hverdagen.

Copyright Ridehesten.com
Hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson fortæller om det foder, som internatet serverer for hundene. Foto: Wiegaarden

En fælles indsats for et nyt hjem
Selvom det kan være hårdt for personalet at sige farvel til hundene, er det altid målet at finde det rette hjem. Når en hund adopteres, følger internatet op for at sikre en tryg overgang.

– Det bedste ved vores job er at se, hvor meget en hund udvikler sig og kommer godt videre, siger kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen.

Se alle hunde til adoption hos Dyrenes Beskyttelse.

Læs også

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

15 minutter kan hjælpe en internathund

13-10-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Kan 15 minutters kontakt med en frivillig forbedre internathundes livskvalitet?  Ja, siger et nyt amerikansk studie  

BLOG: Fra bosnisk internathund til dansk familie hund

15-02-2021 15:33, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark

Max har fået et godt liv

28-03-2019 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schæferhunden Max var i utrolig dårlig forfatning, da han kom til Dyrenes Beskyttelse. Nu har han fået nye ejere og et godt liv

Dyrepræsident modtager ridderkors

03-08-2018 15:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Præsident i Dyrenes Beskyttelse, Per Jensen, har modtaget ridderkorset af Dannebrogordenen

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Aarhus

27-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde

113 hunde til Dyrenes Beskyttelse på en måned

06-03-2018 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fire store hundesager har lagt pres på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse den sidste måned, hvor 113 hunde er blevet overdraget. I alt er 219 hunde overdraget i 2018. Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til hundene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse