Ikke alle hunde er så heldige, at de bliver hos den samme familie hele deres liv. Nogle bliver opgivet og ender på internater – og for nogle betyder det at de ikke har helt så meget kontakt med mennesker, som da de var en del af en familie, på trods af det store arbejde der lægges ude på internaterne.
Hunde der lever på internater har stor gavn af menneskelig kontakt i deres dagligdag, det har tidligere studier vist, og flere internater lader frivillige besøge hunde, og gå tur med dem, for at øge hundenes livskvalitet – men hvor meget skal der til før den menneskelig kontakt har en positiv effekt på hundene? Det spørgsmål har et amerikansk forskerhold forsøgt at svare på, og undersøgte i den forbindelse om korte femten minutters sessioner med en ukendt frivillig, overhovedet havde en effekt på hundene.
Gruppen undersøgte 55 internathunde, der hver blev placeret i et rum med en ukendt frivillig person. Personen var instruereret i at agere roligt og snakke i et roligt og venligt toneleje til hunden. Under sessionen målte forskerne blandt andet hundenes puls, og optog videoer af deres adfærd, så de efterfølgende kunne analyseres.
Forskergruppens resultater viste at hundenes puls faldt i løbet af den tid, den havde kontakt med den frivillige, og de viste tydelige tegn på afslappethed og velvære.
Ud fra undersøgelsen mener forskerne at kunne vise, at selv kortvarig kontakt – også med en helt fremmed – kan have en positiv effekt på internathundenes livskvalitet, og dermed understeger resultatet vigtigheden af det arbejde, som de mange frivillige rundt omkring på internater udfører.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere
Mange hunde elsker at bade, men engang imellem kan det blive for meget af det gode. For nogle hunde kan badeturen ende med en smertefuld svømmehale – vi ser lidt nærmere på hvad det er
Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle; 3.500 forskellige hunde af 300 forskellige racer - til hundemesse i Ballerup Idrætsby den 18. og 19. september – stadig med coronasikkerheden i højsædet
Nordjyllands Politi efterlyser ejeren af en hvalp, som blev fundet i Vadum.
AniCura, en af Europas førende virksomheder indenfor dyrlægebehandling af kæledyr, har gennemført et større studie af infektioner og antibiotikaanvendelse i forbindelse med operationer på kæledyr. Studiet af cirka 1000 hunde, som blev opereret på 50 forskellige dyrehospitaler i Europa, viser, at antibiotika ikke er en løsning for at undgå infektion
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Antallet af hunde er eksploderet i Danmark og derfor også på Frederiksberg. Det har også betydet en stigning i antallet af hundelort
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.