Første skridt på den internationale scene
For første gang i sin karriere som hundeudstiller tog Marianne Holmen Pedersen denne sommer springet og deltog i udstillinger i både Holland og Belgien med sin Collie, DKCH DKJUCH KLBJCH AARHJV22 GBSV23 Shep's Twinkle, Twinkle, Little Star – bedre kendt som Star. Turen var planlagt sammen med en god ven, der også fungerede som handler, hvilket gav Marianne ro. Hun indrømmer, at hun ofte bliver nervøs, når hun udstiller, men med en erfaren ven ved sin side kunne hun fokusere på Star og nyde oplevelsen.
I Holland blev Star kåret som Bedst i Racen (BIR), mens hun i Belgien opnåede et internationalt eksteriørchampionat (CACIB). - Det var sjovt at prøve, og min kammerat kendte mange andre udstillere, så jeg fik mulighed for at møde mange nye mennesker, både Collie-folk og ejere af andre racer, fortæller Marianne. Selvom udstillingerne i Belgien var anderledes, især fordi de foregik indendørs, var turen en stor succes for Marianne og Star.
Marianne anbefaler andre at tage springet og prøve udenlandske udstillinger. - Det er en stor oplevelse at møde nye mennesker og se, hvordan tingene fungerer i andre lande. Men vær forberedt – læs op på, hvilke papirer du skal have i orden, og overvej, om din hund er klar til det.
Med både nerver og glæde ser Marianne frem til flere udenlandske eventyr med Star.
Nerver og nye oplevelser
Linda Gugolka Matthiesen er stadig forholdsvis ny i udstillingsverdenen, men hendes kærlighed til sin portugisiske vandhund, DKCH DKV22 PWD LUCH Unistars Gin Hass – i daglig tale kaldet Milo – har allerede ført hende på flere udenlandsture. Milo, inspireret af Obama-familiens vandhund, har været en drømmehund for Linda, der hurtigt blev engageret i udstillingsverdenen, hvor Milo hurtigt opnåede flotte resultater.
Linda indrømmer, at de første udenlandsture var præget af nerver og usikkerhed, især fordi Milo ikke havde prøvet at rejse så langt før. - Milo havde aldrig kørt så langt før, og han var lidt utilfreds i starten og efter pauserne, men det lykkedes ham heldigvis at finde sig tilpas i bilen, siger Linda.
Deres første udstilling i Polen var udfordrende, men på anden dagen i Luxemburg fandt de deres ro og storformen frem og opnåede flotte resultater – blandt andet en luxemburgsk championtitel.
Det sociale aspekt ved udstillinger er stadig nyt for Linda, men hun værdsætter den imødekommenhed, hun møder fra andre udstillere. - Jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til de andre vandhundeejere, forklarer hun, men ser frem til at lære mere og udvide sin erfaring.
For Linda handler det ikke kun om konkurrencen – det er også vigtigt at få oplevelser med på rejsen. - Vi har snakket om, at vi bør tage en dag ekstra og komme ud og se noget andet end bare hundeudstillingen, siger hun, efter at have haft Milo med på en afslappende shoppetur i hundeklapvognen i Luxemburg.
En garvet globetrotter
Pia Rødvig har deltaget i internationale udstillinger i årevis med sine italienske spidshunde, volpino italiano. Med sin champion hanhund, DKCH, SECH, NOCH, NORDCH, NLCH, ITCH, CZCH, LUCH, DEVDHCH, ESCH, BRCH, CHCH(U), PLCH, CHHR, WJW18, WW20, WW21, WW22, WW23, WW24, FCIDOTY22 Bella Volpino’s Prince Charming – med det passende kaldenavn Keeper, der har opnået titlen som verdensmester hele seks gange, er Pia blevet en rutineret deltager, der kan køre tusindvis af kilometer alene til udstillinger i hele Europa. - Vi tager afsted, fordi vi vil have titlerne, forklarer Pia, der ser det som både en konkurrence og en måde at møde venner fra hele verden.
Denne sommer har Pia brugt mere tid på hvalpe end udstillinger, men hun ser allerede frem til European Dog Show i oktober, hvor hun skal deltage med to hunde. Hendes erfaring betyder, at hun kan tage det mere roligt nu, men hun husker tydeligt, hvordan det var i begyndelsen. - I starten kan det være overvældende, men med tiden bliver man mere rolig og sikker, siger Pia, der opfordrer nye udstillere til at starte med en udstilling i nærheden, som for eksempel Neumünster i Tyskland.
For Pia er det ikke kun konkurrencen, der driver hende. Hun nyder at møde andre udstillere fra hele verden og se de samme ansigter igen og igen ved udstillingerne. Italien er hendes favoritdestination, både på grund af racens oprindelse, men også fordi den italienske kultur og ro passer hende godt.
Spring ud i det!
Trods deres forskellige baggrunde og erfaringer, er Marianne, Linda og Pia enige om én ting: Hvis du overvejer at udstille din hund i udlandet, så spring ud i det og prøv det af. - Man kan starte med en udstilling i nabolandet for at prøve det af,” siger Pia, og både Linda og Marianne stemmer i. Selvom der er praktiske udfordringer som lange køreture, nerver og økonomiske overvejelser, er belønningen altid større end bekymringerne.
For alle tre har det at udstille i udlandet ikke kun handlet om at vinde titler, men også om at skabe minder, møde nye mennesker og udvide deres horisonter. Så hvis du går med en drøm om at tage din hund med til en international udstilling, er rådet klart: Kast dig ud i det og få oplevelsen med. Hvem ved, måske bliver det starten på en ny, international karriere for både dig og din hund.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Efter godt to timer af årets hundeudstilling i Roskilde faldt en hund død om
Torsdag åbner dørene til nordens største hundeudstilling, MyDOG. I år er hunden.dk på plads i Sverige, så du kan følge begivenhederne
Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren
At tage på hundeudstilling kan bringe meget med sig. Det kan Berit Vejlgård skrive under på
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet