Mange hunde og katte i nye hjem

14-11-2018 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Katte, hunde, kaniner og fugle. I oktober måned 2018 fik langt flere dyr fra Dyrenes Beskyttelses internater nye hjem sammenlignet med årets øvrige måneder. Hele 715 forskellige dyr fik nye hjem sammenlignet med et gennemsnit på 429 dyr i årets øvrige måneder. Det svarer til en stigning på 67 pct. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

­– På vores syv internater sidder masser af dejlige dyr, der har haft en hård start på livet og, som efter at være blevet plejet af vores dygtige medarbejdere og frivillige, er klar til en ny start. Nogle er blevet tilovers, mens andre er blevet forsømt og nogle endda vanrøgtet. Fælles for dem alle er, at de har brug for den tid og omsorg, der skal til for at have et kæledyr, siger chef for familiedyr Jens Jokumsen.

Sammenlignet med oktober måned sidste år blev der i oktober 2018 formidlet nye hjem til 16,4 pct. flere dyr. I alt har 4574 dyr fået nye hjem fra Dyrenes Beskyttelses internater i de første ti måneder af 2018.

 

En overvægt af katte
Det er kattene, der står for den sørgelige rekord at være dét dyr, der er flest af på landets internater. På Dyrenes Beskyttelses internater oplever de i høj grad, at det er herreløse katte og killinger, der bliver indleveret. Men heldigvis er det også kattene, der i stor stil får et nyt hjem. Hele 554 katte fik nye og kærlige hjem i oktober måned. En stigning på 42 katte-adoptioner, hvis man sammenligner med oktober sidste år.

Det store antal herreløse katte gør dog, at Dyrenes Beskyttelse anbefaler private katteejere at neutralisere deres kat, så der ikke bliver endnu flere hjemløse katte:

– Vi har rigtig mange forskellige dyr siddende på vores internater i hele landet, men der er helt klart flest katte. Derfor er det så vigtigt, at man får neutraliseret sin kat, hvis man køber den privat, siger Jens Jokumsen.

Har man lyst til at adoptere et dyr fra Dyrenes Beskyttelse, så sidder der stadig både katte, hunde og andre dyr rundt omkring på landets internater og venter på at få en ny og kærlig ejer.

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Hvalp stjålet fra internat

06-05-2013 12:24, af Maja Golles
En hundehvalp blev natten til fredag stjålet fra Roskilde Internat - måske af et bandemedlem

Internathunde er ikke problemhunde

24-08-2020 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Fyns Internat: Vi hjælper alle hunde

12-10-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe

Dreng valgte internatets ældste hund

04-04-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA

Jonathan vil køre foder til Ukraine

27-02-2022 07:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags skrev vi om et internat i Ukraine, der manglede foder til deres dyr. Nu vil danske Jonathan Beck køre ned med en bilfuld foder

Hundekunst på auktion

11-08-2021 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.