I karantæne? Sådan kommer du og din hund i bedre humør

26-03-2020 12:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når hverdagen ikke giver mulighed for så meget naturlig stimulering for hunden, kan du benytte lejligheden til at lave mental aktivering derhjemme. Det gør hunden gladere, og den får brugt sin naturlige adfærd, såsom at søge efter mad og løse opgaver. Det er en anderledes hverdag – ikke kun for os mennesker. Hunden kan blive påvirket af den markante ændring, der er sket, hvor hele familien pludselig er hjemme i flere dage. Derfor er samvær og opgaveløsning en god måde at minimere problemadfærd udløst af kedsomhed og frustration hos hunden. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
 

Det er godt for hunden med lidt hjernegymnastik, og får den lov til at tygge og synke noget, kan det også være med til at nedsætte stress. Alt det, du laver sammen med din hund, styrker forholdet mellem jer – og det behøver ikke være dyrt eller svært.
 

Vores hundes forfædre havde et fuldtidsjob med at finde mad ved at søge, jage og gnave. Det er langt fra de opgaver, hunde får, når maden blot serveres i en skål. Ved at lade hunden gøre en indsats for at få sin morgen- og aftensmad, kan den bruge noget af sit krudt på hjernegymnastik.
Forslag til lette øvelser I kan lave derhjemme: Du kan købe mange forskellige typer af aktivitetslegetøj til foder og godbidder, men du kan også hurtigt lave dine egne ved hjælp af toiletruller eller små æsker.


Giv hunden en udfordring ved at skjule små stykker kød, tørfoder eller andre godbidder i en toilet- eller køkkerulle. Fold kanterne i begge ender sammen og giv den til hunden. Du kan også skjule godbidderne i et håndklæde og placere dem på gulvet. Lad hunden snuse sig frem til sit "bytte" og lad den arbejde for at komme ind til lækkerierne. Har du en plastbeholder (f.eks. fra køkkenskabet), så sæt hunden på opgave ved at gemme godbidderne på gulvet under beholderne.


En lidt mere udfordrende opgave er at tage låget af en plastflaske og hælde et par tørre godbidder eller tørfoder i flasken. Hunden skal nu finde ud af at få godbidderne ud af den åbne flaske ved at ryste den eller vende den på hovedet. Her skal din hund være meget motiveret for at løse opgaven – så find yndlingsgodbidderne frem, og måske du må hjælpe lidt i starten.


Det er bedst at bruge hundens daglige foderration til opgaverne, særligt hvis din hund ikke må tage på i vægt eller har en følsom mave. Nogle hunde skal motiveres ekstra, og her kan du selv lave fedtfattige godbidder som kogt kylling eller gulerodstern. 

 

Andre ting du kan lave med hunden under karantænen:

  1. Træn grundlæggende lydighed eller lær nye tricks - nu har du god tid til at træne med din hund, så dårlige vaner afhjælpes, men du kan også lære hunden nye tricks (f.eks. sjove eller nyttige øvelser der hjælper dig i hverdagen).
  2. Øv smidighed, næsearbejde, lydighed eller anden hundesport derhjemme - selvom mange hundetræningsfaciliteter er lukkede, kan du lave mange af øvelserne derhjemme.
  3. Træn med din hund - selvom alle fitnesscentre er lukkede, og træning er sløjfet, har du en fantastisk træningskammerat / personlig træner: din hund! Gå en lang tur, gå i skoven, tag på en cykeltur eller løb med din hund – men sørg selvfølgelig altid for at holde afstand til andre.
  4. Forkæl din hund – vask og børst din hund, klip kløerne, børst hundens tænder. Nu har I god tid til at øve jer, hvis din hund ikke er fan af tandbørstning eller klipning af klør.

Selvfølgelig skal alle delene, I leger med, være sikre for hunden ,og du skal altid være sammen med hunden, når I laver øvelserne.  Vær generøs med ros, når hunden har succes med sin opgaveløsning.

Læs også

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

6 tips ved brug af fløjte

02-04-2025 15:45, af Karina Damsgaard Green

Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Louise er DKK’s kvinde på Vilhelmsborg

30-04-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Gadehunde kan have medvirket til at gøre coronavirus smittefarligt for mennesker

15-04-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker

Ulykkelig historie om hvalpesalg

22-08-2020 11:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For Mette Ewers endte en salg af en hvalp som en rigtig trist oplevelse. Nu ved hun ikke, hvor hvalpen befinder sig

Dyrlæger vil låne respiratorer til sundhedsvæsnet

19-03-2020 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

90 respiratorer fra dyreverdenen kan blive sendt til sundhedsvæsnet, hvis coronavirus bliver så slem, som man kan frygte. Formand for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke det får store konsekvenser for dyrene

Tilladt at lufte hund i forbudszoner

08-04-2020 12:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan politiet forbyde folk at opholde sig på visse offentlige områder, hvis der flere gange har været for mange samlet pågældende sted. Det er dog stadig lovligt at lufte hund på disse områder

Første coronahunde i lufthavn

17-08-2020 11:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som vi tidligere har skrevet om, har flere lande haft travlt med at træne hunde til at opsnuse corona. Nu har Dubai overhalet dem alle

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

30 titler og fødselsdag skal fejres

09-07-2025 06:27, af Cecilie Friis Amstrup

Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.