I karantæne? Sådan kommer du og din hund i bedre humør

26-03-2020 12:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når hverdagen ikke giver mulighed for så meget naturlig stimulering for hunden, kan du benytte lejligheden til at lave mental aktivering derhjemme. Det gør hunden gladere, og den får brugt sin naturlige adfærd, såsom at søge efter mad og løse opgaver. Det er en anderledes hverdag – ikke kun for os mennesker. Hunden kan blive påvirket af den markante ændring, der er sket, hvor hele familien pludselig er hjemme i flere dage. Derfor er samvær og opgaveløsning en god måde at minimere problemadfærd udløst af kedsomhed og frustration hos hunden. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
 

Det er godt for hunden med lidt hjernegymnastik, og får den lov til at tygge og synke noget, kan det også være med til at nedsætte stress. Alt det, du laver sammen med din hund, styrker forholdet mellem jer – og det behøver ikke være dyrt eller svært.
 

Vores hundes forfædre havde et fuldtidsjob med at finde mad ved at søge, jage og gnave. Det er langt fra de opgaver, hunde får, når maden blot serveres i en skål. Ved at lade hunden gøre en indsats for at få sin morgen- og aftensmad, kan den bruge noget af sit krudt på hjernegymnastik.
Forslag til lette øvelser I kan lave derhjemme: Du kan købe mange forskellige typer af aktivitetslegetøj til foder og godbidder, men du kan også hurtigt lave dine egne ved hjælp af toiletruller eller små æsker.


Giv hunden en udfordring ved at skjule små stykker kød, tørfoder eller andre godbidder i en toilet- eller køkkerulle. Fold kanterne i begge ender sammen og giv den til hunden. Du kan også skjule godbidderne i et håndklæde og placere dem på gulvet. Lad hunden snuse sig frem til sit "bytte" og lad den arbejde for at komme ind til lækkerierne. Har du en plastbeholder (f.eks. fra køkkenskabet), så sæt hunden på opgave ved at gemme godbidderne på gulvet under beholderne.


En lidt mere udfordrende opgave er at tage låget af en plastflaske og hælde et par tørre godbidder eller tørfoder i flasken. Hunden skal nu finde ud af at få godbidderne ud af den åbne flaske ved at ryste den eller vende den på hovedet. Her skal din hund være meget motiveret for at løse opgaven – så find yndlingsgodbidderne frem, og måske du må hjælpe lidt i starten.


Det er bedst at bruge hundens daglige foderration til opgaverne, særligt hvis din hund ikke må tage på i vægt eller har en følsom mave. Nogle hunde skal motiveres ekstra, og her kan du selv lave fedtfattige godbidder som kogt kylling eller gulerodstern. 

 

Andre ting du kan lave med hunden under karantænen:

  1. Træn grundlæggende lydighed eller lær nye tricks - nu har du god tid til at træne med din hund, så dårlige vaner afhjælpes, men du kan også lære hunden nye tricks (f.eks. sjove eller nyttige øvelser der hjælper dig i hverdagen).
  2. Øv smidighed, næsearbejde, lydighed eller anden hundesport derhjemme - selvom mange hundetræningsfaciliteter er lukkede, kan du lave mange af øvelserne derhjemme.
  3. Træn med din hund - selvom alle fitnesscentre er lukkede, og træning er sløjfet, har du en fantastisk træningskammerat / personlig træner: din hund! Gå en lang tur, gå i skoven, tag på en cykeltur eller løb med din hund – men sørg selvfølgelig altid for at holde afstand til andre.
  4. Forkæl din hund – vask og børst din hund, klip kløerne, børst hundens tænder. Nu har I god tid til at øve jer, hvis din hund ikke er fan af tandbørstning eller klipning af klør.

Selvfølgelig skal alle delene, I leger med, være sikre for hunden ,og du skal altid være sammen med hunden, når I laver øvelserne.  Vær generøs med ros, når hunden har succes med sin opgaveløsning.

Læs også

Dans, passion og præcision førte til sejr ved nordisk mesterskab

29-11-2024 10:06, af Cecilie Friis Amstrup

Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Engelske hunde har taget på under pandemien

07-04-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen

Din guide til den næste hundetid

14-03-2020 17:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste

 

Brugte mundbind farlige for hunde

18-11-2020 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med stigningen i antallet af brugte mundbind er det meget vigtigt, at man husker at lægge dem i skraldespanden. I Norge var et brugt mundbind ved at koste en hund livet

 

Grand Danois Klubben gør det igen

01-05-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen

Katte kan smitte hinanden - ikke hunde

07-04-2020 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde

Skræmmende tal bekræfter bange anelser

16-09-2020 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overalt hvor man kigger, har coronaen betydet flere hvalpekøb end normalt. Undersøgelse fra den engelske kennelklub viser skræmmende tal

Flere hundetyverier i England under lockdown

30-07-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Herhjemme tyder meget på, at der er sket en stigning i antallet af hundetyverier under coronakrisen. I England har man tal på stigningen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Familien DeAngelis’ stjerne charmerede sig til tops

02-12-2024 09:57, af Cecilie Friis Amstrup

Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.

Husk at sende dit favoritbillede af årets racevinder

03-12-2024 10:47, af Anne Cecilie Sohl

Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund