I går tog Mette Frederiksen det store nøglebundt frem og lukkede ned for store dele af landet. Derfor er mange mennesker hjemme i dag og udenfor hærger stormen Laura, som ikke har fundet ud af, at landet nærmest er lukket.
Heldigvis er der meget, du kan lave med hunden. Her får du tre forslag til indendørs aktivering af hunden.
3 idéer til indendørs aktivering:
1) Gem madskålen væk
Hundens daglige fodringer er en oplagt mulighed for at udfordre dens hjerne. I stedet for at lægge foderet i skålen, kan du fylde det i et aktiveringslegetøj. Der findes et hav af forskellige typer legetøj, som du kan fylde foderet i, og som kræver, at hunden skal bruge sin næse og hjerne for at få foderet ud. Er du kreativt anlagt, kan du også selv lave aktiveringslegetøj ud af eksempelvis gamle papkasser og toiletruller. Det vigtigste er blot, at hunden skal arbejde for at få sin mad.
2) Leg gemmeleg
Tag en håndfuld godbidder og gem dem forskellige steder i huset. Lad så hunden bruge sin næse til at finde dem – det kan tage lang tid for hunden, og næsearbejdet gør den træt, glad og afslappet. Har din hund et yndlingslegetøj, kan du også gemme det i stedet. Gør det let i starten, så hunden kan følge med, og i takt med at hunden lærer legen at kende, kan du lige så stille gøre det sværere og sværere for den.
3) Træn sjove tricks
Det er let at træne sjove tricks hjemme på køkkengulvet, og det er en god måde at aktivere din hund på. Disse tricks behøver ikke have noget bestemt formål. Det er lige meget hvad I laver – det er selve indlæringsprocessen der er vigtigt. For at lære noget nyt, skal man bruge sin hjerne – og dét gør hunden glad og træt. For at træningen skal være sjov, er det vigtigt at du belønner hunden, når den gør det rigtige, i stedet for at skælde den ud, når den gør det forkerte – det er jo meningen at det skal være sjovt for jer begge. Så find godbidderne frem, og lær din hund at dreje rundt, give pote eller noget helt tredje.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Man tager en hund i en tynd line. Så løber man rundt på de dertil udlagte måtte, og til sidst står man stille foran dommeren. Sig mig engang – hvor svært kan det være at udstille sin hund?
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?
Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. Vi starter med i ro på tæppe, som blev udgivet i bladet i maj 2019
Mange har en mening om Cesar Millan og hans træningsmetoder. Torsdag har en gammel historie om netop ham ligget i toppen af læste artikler på vores hjemmeside
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
I disse dage udkommer juninummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.