Frederik startede med teori, hvor han også fortalte lidt om sig selv og hvorfor han har valgt et liv med hunde. Derefter fortalte han om udstilling, og om hvad der gør en dygtig handler. En dygtig handler er opmærksom på, hvad en dommer ser efter, sørger for racetypisk fremvisning, har racekendskab, passende påklædning og udstråling.
Da vi havde fået en god snak om teori, tog vi vores hunde frem. Vi gik en runde alle sammen inde i ringen, som havde samme mål som en udstillingsring. Vi var fem handlere med hver vores hund, to med langhåret dværg gravhund, en med cain terrier, en med dværgpuddel og en med bichon havanais
Vi skulle dernæst alle sammen have hunden på bordet, hvor Frederik gik dem igennem fuldstændig som en hundeudstilling, vi gik en trekant, så vores dommer kunne se for og bagbens bevægelser, samt fra siden. Dernæst skulle vores hund gå en runde og stille op foran dommeren, og han gav os vores kritik.
Da vi alle sammen havde været på bordet og fået vores kritik, gik vi to runder rundt som om det var i store ring, vi blev placeret 1-5. BIS 1 blev min Valde.
Nu tog Frederik os alle ind i ringen igen, bad os om at fortælle fordele og ulemper og hvad vi synes at have problemer med i ringen, vi kom en efter en i ringen hvor der blev brugt meget god tid, og Frederik tog hver eneste hund og prøvede at handle som han nu ville have gjort, hvis det var ham, der skulle handle den.
Jeg fik at vide af de forskellige handlere, at dette var de meget glade for. Vi afsluttede med, at vi kunne stille Frederik nogle spørgsmål.
Vi skal holde et kursus som hedder Advanced Handling Vol. 1 hvor vi lærer mere som handler. Vi kunne snildt været mange flere denne dag. Dog synes jeg, at hver person skulle have noget ud af dette.
Mange tak til Frederik. Tak til Mikkel Jensen for de fine billeder, tak til Bjarne for god opvartning.
Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin.
På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev
Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde