Mens mørket fylder mere og mere i døgnet, myldrer de lysende græskarhoveder frem på de danske villaveje. Men hvad gør man egentlig, hvis hunden spiser græskar? Man skal egentlig bare glæde sig.
Der findes forskellige typer græskar. Hokaidogræskarret er et vidunderligt spisegræskar, mens Halloween-græskar, eller pumkins som de også kaldes, nok kan spises, men mest er til pynt.
Græskar er især rig på mineralet kalium samt A-, C-, og E-vitamin og folat, som er et B-vitamin. Endelig er græskar også er rig på fibre.
Og så er græskar gode mod diarré. Som udgangspunkt bør du altid søge dyrlæge, hvis din hund har diarré, da det kan skyldes en lang række mere eller mindre farlige ting såsom infektioner, parasitter eller måske ændringer i deres diæt. Så søg dyrlæge, hvis du er i tvivl.
Hvis der er en mild diarré, som din dyrlæge skønner er ufarlig, vil det ofte gå i sig selv igen. Men her kan du bruge græskar til at hjælpe din hunds mave tilbage på rette spor.
Fibrene i græskar opsuger således vand, hvilket i sig selv gør afføringen mere fast og samtidig sænkes pH-værdien i tarmene. Når pH-værdien sænkes, virker fibrene også præbiotisk, hvilket betyder, at den gode tarmflora genskabes.
Giv din hund 1-4 spiseske græskarkød afhængig af din hunds størrelse. Start med en lille smule og gå langsomt frem.
Både frisk græskar og græskar på dåse uden tilsætningsmidler kan bruges. Græskar på dåse indeholder flere fibre, da vandindholdet er mindre, så det kan være bedre at bruge – forudsat at det ikke er tilsat salt, sukker, xylitol og krydderier.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund