Et snudetarget er et fantastisk redskab, som nemt kan bruges som platform i din videre træning – blandt andet kan det være et uundværligt redskab til at lære hunden at hilse på andre mennesker uden at hoppe op.
Ved snudetarget skal hunden lære at dutte på enten din flade hånd eller en enkelt finger. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, og med en mindre hund kan en finger være en god idé, hvor en flad hånd kan fungere bedre til en større hund.
Trin 1: Brug enten en finger eller en flad hånd. Vælger du at bruge en finger, er det lettest, hvis du lader fingeren pege nedad. Vælger du en håndflade, skal tommelfingeren pege opad og fingrene væk fra dig. (Fremover betegnes din finger/hånd som target). Præsenter target ca. fem-ti cm fra hundens snude. Så snart hunden orienterer sig hen mod target, roser du og belønner. Fjern target, mens hunden spiser sin belønning. Når hunden er færdig, præsenterer du igen target.
Trin 2: Dette gentages et par gange, men når hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved target. Dette gentages flere gange, så hunden bliver sikker i øvelsen.
Trin 3: Når hunden sikkert går hen og dutter på target, når det præsenteres, kan du begynde at holde target forskellige steder, så hunden skal gå lidt for at nå target. Husk at hunden ikke skal blive vild i øvelsen.
Trin 4: Du kan nu sætte et signal på øvelsen, brug f.eks. ”snude”, ”hilse” eller ”dut”. Sig signalet, lige før du præsenterer dit target, så hunden kan dutte på det. Ros og beløn hunden som du plejer. Dette gentages 20-30 gange over flere træningspas, så hunden lærer at forbinde signalet med snudedut på hånden/fingeren.
Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
To border collier er optaget i Guinness Rekordbog efter at have udført hele 28 tricks på et minut
Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede
Bare fordi man er blevet gammel, må der stadig godt ske noget i hverdagen!
De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert
Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund