Tips til træning: Snudetarget

25-03-2020 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snudetarget, som blev udgivet i bladet i juni 2019

Et snudetarget er et fantastisk redskab, som nemt kan bruges som platform i din videre træning – blandt andet kan det være et uundværligt redskab til at lære hunden at hilse på andre mennesker uden at hoppe op.

Ved snudetarget skal hunden lære at dutte på enten din flade hånd eller en enkelt finger. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, og med en mindre hund kan en finger være en god idé, hvor en flad hånd kan fungere bedre til en større hund.

 

Trin 1: Brug enten en finger eller en flad hånd. Vælger du at bruge en finger, er det lettest, hvis du lader fingeren pege nedad. Vælger du en håndflade, skal tommelfingeren pege opad og fingrene væk fra dig. (Fremover betegnes din finger/hånd som target). Præsenter target ca. fem-ti cm fra hundens snude. Så snart hunden orienterer sig hen mod target, roser du og belønner. Fjern target, mens hunden spiser sin belønning. Når hunden er færdig, præsenterer du igen target.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 2: Dette gentages et par gange, men når hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved target. Dette gentages flere gange, så hunden bliver sikker i øvelsen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Når hunden sikkert går hen og dutter på target, når det præsenteres, kan du begynde at holde target forskellige steder, så hunden skal gå lidt for at nå target. Husk at hunden ikke skal blive vild i øvelsen.

Trin 4: Du kan nu sætte et signal på øvelsen, brug f.eks. ”snude”, ”hilse” eller ”dut”. Sig signalet, lige før du præsenterer dit target, så hunden kan dutte på det. Ros og beløn hunden som du plejer. Dette gentages 20-30 gange over flere træningspas, så hunden lærer at forbinde signalet med snudedut på hånden/fingeren.

Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.

Info

Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.

Læs også

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Se videoen: Verdensrekord 28 tricks på et minut

28-01-2021 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To border collier er optaget i Guinness Rekordbog efter at have udført hele 28 tricks på et minut

Træning – skab øjenkontakt med hunden

25-12-2016 11:10, af Kasper Larsson
Øjenkontakt med din hund er et vigtigt redskab i jeres indbyrdes kommunikation og samarbejde. Her kan du få nogle tips og tricks til, hvordan du etablerer en god øjenkontakt med din pelsede følgesvend

Gamle hunde kan godt lære nye tricks

30-10-2017 18:37, af Astrid Gerd Holtet

Bare fordi man er blevet gammel, må der stadig godt ske noget i hverdagen!   

Kan du lide at lave tricks med din hund?

25-12-2013 09:07, af Tine Luther
Hvis du kan lide at lave tricks med din hund, er de nye DKK-trick–prøver sikkert noget for dig!

Sådan træner du et godt indkald – tips og tricks

28-01-2017 13:04, af Kasper Larsson
I dagligdagen er et godt indkald lig med frihed og glæde – både for hund og hundeejer. Men hvordan trænes det nemt og sjovt?

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Nana: Hunden med mange talenter

26-12-2013 09:10, af Tine Luther
Det er ikke uden grund, at border collien anses for at være en af de mest lærenemme hunderacer. Mød border collien Nana, der sammen med sin ejer Marisa Zilli viser imponerende og sjove tricks.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.