Et snudetarget er et fantastisk redskab, som nemt kan bruges som platform i din videre træning – blandt andet kan det være et uundværligt redskab til at lære hunden at hilse på andre mennesker uden at hoppe op.
Ved snudetarget skal hunden lære at dutte på enten din flade hånd eller en enkelt finger. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, og med en mindre hund kan en finger være en god idé, hvor en flad hånd kan fungere bedre til en større hund.
Trin 1: Brug enten en finger eller en flad hånd. Vælger du at bruge en finger, er det lettest, hvis du lader fingeren pege nedad. Vælger du en håndflade, skal tommelfingeren pege opad og fingrene væk fra dig. (Fremover betegnes din finger/hånd som target). Præsenter target ca. fem-ti cm fra hundens snude. Så snart hunden orienterer sig hen mod target, roser du og belønner. Fjern target, mens hunden spiser sin belønning. Når hunden er færdig, præsenterer du igen target.
Trin 2: Dette gentages et par gange, men når hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved target. Dette gentages flere gange, så hunden bliver sikker i øvelsen.
Trin 3: Når hunden sikkert går hen og dutter på target, når det præsenteres, kan du begynde at holde target forskellige steder, så hunden skal gå lidt for at nå target. Husk at hunden ikke skal blive vild i øvelsen.
Trin 4: Du kan nu sætte et signal på øvelsen, brug f.eks. ”snude”, ”hilse” eller ”dut”. Sig signalet, lige før du præsenterer dit target, så hunden kan dutte på det. Ros og beløn hunden som du plejer. Dette gentages 20-30 gange over flere træningspas, så hunden lærer at forbinde signalet med snudedut på hånden/fingeren.
Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter
Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?