Hundeejerens ønske nr. 1 er et godt indkald. Hvalpen søger naturligt kontakten, men som hunden modnes og bliver ældre, bliver den også mere nysgerrig, modig og selvstændig. Derfor er det vigtigt at have trænet et godt indkald, så man som ejer kan holde styr på sin hund. Sådan gør du: 1. Fido, her! Først skal man minde hvalpen om, at hundens navn + kontakt = belønning! Gentag et par gange, indtil budskabet er forstået. Derefter kobles ”her” på. Løb lidt væk fra hvalpen og sig navn + ”her”. Når hvalpen når hen til dig, skal du belønne rigeligt med godbidder, kæl og leg. 2. Hånd på halsbånd og fri igen. Hunde finder meget hurtigt ud af de små tegn, der forudsiger adfærd. Eksempelvis at hundeejeren rækker ud mod hundens halsbånd, fordi linen skal på = legen er slut. Hvis hunden ikke kommer hele vejen hen til dig, skal den ikke belønnes. Beløn først, når din hånd rører ved dens halsbånd. Derved vil hunden hurtigt acceptere den nye adfærd og gladeligt komme hele vejen ind til dig. Giv nogle gange hunden lov til at løbe fri igen – det skal være uforudsigeligt, hvornår linen kommer på. 3. ”Løbe og fang mig”-legen Denne leg handler om, at prøve at løbe væk fra hunden. Her skal du råbe navn + her, og løbe i fuld fart væk fra hunden. Når den når op på siden af dig, skal du kaste den en godbid. Når hunden giver sig i kast med at fortære godbidden, skal du løbe væk igen. Legen lærer hunden, at når den hører sit navn blive kaldt, så forsvinder ejeren, hvis ikke hunden hurtigt indhenter. Det er en sjov leg, som giver hunden fart og fokus under indkald. Du kan finde flere tips og tricks fra artiklen "Fra sjove hvalpevaner til gode voksenvaner - 2. del", der blev bragt i jan/feb-nummeret af HUNDEN, 2015.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker