Bamse-sit er ikke bare sjov og sød at se på, den er faktisk også styrkende for din hunds core. Når hunden skal udføre øvelsen, vil den automatisk få trænet sine mave-, ryg- og lændemuskler.
Trin 1: Få hunden til at sætte sig ned. Det letteste er, hvis du er placeret foran hunden. Om du skal stå eller sidde, er afgjort af hundens størrelse. Før en godbid henover hundens hoved, som illustreret på billedet, og lad hunden strække sig efter godbidden. Beløn hunden, når den strækker sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at hunden hele tiden skal have numsen i underlaget. Hvis din hund kan targetøvelse, så kan du også præsentere din targetfinger eller -hånd og lade den strække sig efter den. Klik og beløn, når hunden strækker sig eller rammer din targethånd. For nogle hunde kan det være en god idé at lade dem sidde på et tæppe eller en skridsikker måtte, så de ikke glider på et glat gulv.
Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved din hånd. Hundens forben skal helst være lige ved at løfte sig fra underlaget. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før – så hunden genkender det, du beder den om. Hvis din hund har svært ved at holde balancen, kan det være en hjælp for den at sidde placeret mellem dine ben, når I træner øvelsen. Du skal blot være opmærksom på, om din hund er OK med at sidde så tæt på dig, mens den træner. Er din hund ikke tryg ved dette, så er det bedre at have den siddende foran dig, som beskrevet i de første trin. Du kan risikere, at hunden hopper op, eller at den stiller sig på bagbenene. Hvis hunden gør det, så hjælp den tilbage ned i sit og start forfra.
Trin 3: Gentag trin 2 nogle gange, indtil du kan se, at hunden begynder at fange ideen med at strække sig op efter din hånd, som enten har en godbid i eller er præsenteret som target. Du kan godt opleve, at hunden – når den slipper poterne fra gulvet – griber om din hånd med poterne. Oftest er det, fordi hundens balance endnu ikke er udviklet helt endnu, og den blot søger støtte på din arm. Det er helt OK, blot støt hunden lige så stille, og sørg for langsomt at udfase støtten igen.
Trin 4: Gentag trin 3, indtil din hund lige så stille selv kan komme op at sidde i bamsepositionen. Det kræver som sagt noget styrke at sidde i positionen, så det er godt at gentage dette trin nogle gange. Så snart din hund rejser sig i positionen, så kan du sætte det verbale signal ”Bamse” på øvelsen.
Trin 5: Herefter handler det blot om at udvide, hvor længe hunden kan sidde i positionen. Du udvider tiden ved at tilbageholde belønningen 1-3 sekunder længere, end du plejer, førend du belønner. På denne måde lærer din hund at blive længere tid i positionen.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snude i kegle, som blev udgivet i bladet i oktober 2019
I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære sidde mellem ben, som blev udgivet i bladet i december 2019
Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Man hører ofte, at man skal belønne hunden med godbidder, når man træner den. Men hvad gør man, hvis hunden ikke gider de lækre hapser
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære kys på kinden, som blev udgivet i bladet i juni 2019
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.