Tips til træning: Bamse-sit

27-03-2020 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære bamse-sit, som blev udgivet i bladet i august 2019

Bamse-sit er ikke bare sjov og sød at se på, den er faktisk også styrkende for din hunds core. Når hunden skal udføre øvelsen, vil den automatisk få trænet sine mave-, ryg- og lændemuskler.

Trin 1: Få hunden til at sætte sig ned. Det letteste er, hvis du er placeret foran hunden. Om du skal stå eller sidde, er afgjort af hundens størrelse. Før en godbid henover hundens hoved, som illustreret på billedet, og lad hunden strække sig efter godbidden. Beløn hunden, når den strækker sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at hunden hele tiden skal have numsen i underlaget. Hvis din hund kan targetøvelse, så kan du også præsentere din targetfinger eller -hånd og lade den strække sig efter den. Klik og beløn, når hunden strækker sig eller rammer din targethånd. For nogle hunde kan det være en god idé at lade dem sidde på et tæppe eller en skridsikker måtte, så de ikke glider på et glat gulv.

Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved din hånd. Hundens forben skal helst være lige ved at løfte sig fra underlaget. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før – så hunden genkender det, du beder den om. Hvis din hund har svært ved at holde balancen, kan det være en hjælp for den at sidde placeret mellem dine ben, når I træner øvelsen. Du skal blot være opmærksom på, om din hund er OK med at sidde så tæt på dig, mens den træner. Er din hund ikke tryg ved dette, så er det bedre at have den siddende foran dig, som beskrevet i de første trin. Du kan risikere, at hunden hopper op, eller at den stiller sig på bagbenene. Hvis hunden gør det, så hjælp den tilbage ned i sit og start forfra.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Gentag trin 2 nogle gange, indtil du kan se, at hunden begynder at fange ideen med at strække sig op efter din hånd, som enten har en godbid i eller er præsenteret som target. Du kan godt opleve, at hunden – når den slipper poterne fra gulvet – griber om din hånd med poterne. Oftest er det, fordi hundens balance endnu ikke er udviklet helt endnu, og den blot søger støtte på din arm. Det er helt OK, blot støt hunden lige så stille, og sørg for langsomt at udfase støtten igen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 4: Gentag trin 3, indtil din hund lige så stille selv kan komme op at sidde i bamsepositionen. Det kræver som sagt noget styrke at sidde i positionen, så det er godt at gentage dette trin nogle gange. Så snart din hund rejser sig i positionen, så kan du sætte det verbale signal ”Bamse” på øvelsen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 5: Herefter handler det blot om at udvide, hvor længe hunden kan sidde i positionen. Du udvider tiden ved at tilbageholde belønningen 1-3 sekunder længere, end du plejer, førend du belønner. På denne måde lærer din hund at blive længere tid i positionen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læs også

6 tips ved brug af fløjte

02-04-2025 15:45, af Karina Damsgaard Green

Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr

Overlevelsesguide for dig med hund i teenagealderen

17-03-2025 08:23, af Cecilie Friis Amstrup

Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Genial hundejulekalender

29-11-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanna Allanach har i samarbejde med Hurtta kreeret en julekalender, som nok skal få hundefolket til at glæde sig

Hunde har sværest ved at lære verbale kommandoer

15-04-2022 10:14, af Astrid Gerd Holtet

Hunde har let ved at lære visuelle eller duftbaserede kommandoer, mens verbale kommandoer er svære for dem at lære

BLOG: Opbygning af din egen træning

23-03-2021 15:20, af John Frank Ahm

Om at arbejde hensigtsmæssigt med sin hund

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Hvad er baglænskædning

09-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I det nyeste nummer af HUNDEN har vi en artikel om baglænskædning. Men hvad er det egentlig for noget? Få svaret her

Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Social indlæring ses allerede hos helt unge hvalpe

02-02-2023 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Social indlæring er en effektiv måde at lære nye ting på, og en indlæringsmåde, som er vigtig for hunde. Voksne hundes evne til at lære fra andre er velundersøgt, og et forskerhold har nu også vist, at helt unge hvalpe også evner at lære nyt på denne måde 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse