Hunde kan lære at reagere på mange forskellige ting – som lyden, synet eller lugten af noget bestemt – og det udnytter vi, når vi lærer vores hunde at gøre noget på kommando.
Mennesker har et meget veludviklet sprog, som vi bruger når vi skal interagere med hinanden, og ord er derfor også ofte det vi vælger i kommunikationen med vores hunde. ”Sit”, ”dæk” eller ”plads” er ord, der giver mening for os – men måske er ord eller lyde ikke det mest effektive vi kan bruge, når vi skal lære vores hunde nye kommandoer, det viser ny forskning på området.
MRI-scanninger gør forskerne klogere på indlæring
Ved at undersøge 19 hundes hjerner med en MRI-scanner, har et forskerhold set nærmere på hvilken type kommandoer hunde lettest lærer – verbale, visuelle eller duftbaserede? De undersøgte hjerneaktivitet på bestemte områder af hjernen, der er forbundet med indlæring, imens de lærte hundene en ny kommando. Kommandoen var enten et ord, et tegn eller en duft, og de analyserede derefter hvor hurtigt hundene lærte de forskellige nye kommandoer.
Verbale kommandoer er mindst effektive
Forskerne fandt ud af at hundene i studiet lærte hurtigere, når kommandoen var visuel, altså noget som hundene så, eller når kommandoen var en bestemt duft. Verbale kommandoer i form af bestemte ord, var sværest for hundene at lære.
Ifølge forskerne, peger studiet dermed på at træning med ord som kommandoer er den mindst effektive måde at arbejde på, når vi gerne vil lære hundene nye ting. I stedet bør vi formentlig udskifte ordene med håndtegn eller noget andet hundene kan se – det vil gøre indlæringen en del lettere for vores hunde.
Kilde:
Prichard et al. Fast neural learning in dogs: A multimodal sensory fMRI study. Scientific Reports volume 8, Article number: 14614 (2018)
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement
Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære sidde mellem ben, som blev udgivet i bladet i december 2019
Gennem elektrisk muskelstimulering, kan elektroterapi hjælpe hunde efter operationer eller skader i bevægeapparatet
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.