Du kan vælge at træne øvelsen enten med en targethånd eller en godbid. Hvis din hund kan target, er det klart at foretrække. Hvis du træner øvelsen med target, kan du blot følge samme guideline som nedenfor, men i stedet for at præsentere en godbid, så præsenterer du din targethånd, og belønner, når hunden går efter den.
Trin 1: Få hunden til at stå foran dig. Om du skal stå eller sidde, afgøres af hundens størrelse – for de fleste er det dog nemmest at stå op. Vælg allerførst, om du ønsker, at hunden skal dreje med eller mod uret og træn den retning færdig først, før du går videre til den modsatte retning. Hvis du vil bruge godbidder, fører du en godbid fra hundens hoved ned mod dens ribben. Lad hunden strække sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at det ikke er hele rotationen, vi i starten ønsker, men udelukkende en lille del af den færdige øvelse. Dette er for at sikre, at hunden forstår, hvad den laver.
Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, skal du forvente en smule mere rotation. Måske kommer det helt af sig selv, men ellers kan du vælge at føre godbidden længere ned mod hundens numse. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før, blot skal du føre hånden længere ned end til ribbenene. Hvis hunden roterer hele vejen, kan du godt belønne for det også, men du ønsker, at hunden er bevidst om handlingen.
Trin 3: Når du har gentaget trin 2 nogle gange, kan du se, at hunden begynder at fange ideen og formodentlig selv twister om sin egen akse i gående gang. Hvis den ikke gør, kan du føre den hele vejen rundt med godbidden. Ligesom mennesker er heller ikke alle hunde lige smidige, så fortvivl ikke, hvis din hund skal have gentaget trin 1, 2 og 3 en del gange, før den udfører den fulde øvelse, nemlig den fulde rotation om sig selv. Sørg for at støtte din hund og gradvist træne smidigheden. Hvis det er meget svært for din hund den ene vej, kan du teste, om det går nemmere den modsatte vej.
Trin 4: Når din hund kan twiste om sig selv med en godbid (eller targetsignalet), kan du gradvist gå i gang med at sætte signal på. Hvis du har ført din hund rundt med godbid, går du nu gradvist i gang med at sætte signalet ”Twist!” på, når du fører hunden rundt. Hvis du har brugt din targethånd, vil du nu først udfase targethånden gradvist ved langsomt at benytte mindre og mindre targetsignal. Når hunden ikke længere behøver lave targetadfærd på din hånd, men kan lave twistøvelsen på dit håndsignal, sætter du gradvist det verbale signal på øvelsen. Du igangsætter twist hos hunden og siger så ”Twist!”, når hunden påbegynder at rotere.
Trin 5: Når din hund kan twiste på signal, så kan du øge sværhedsgraden ved enten at forvente flere twist efter hinanden, inden belønningen kommer, eller at hunden øger hastigheden på sit twist.
Trin 6: Lær hunden at lave turn – altså rotere den modsatte vej – ved at benytte samme fremgangsmåde som beskrevet for twist.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
I dag kan man høre og læse overalt i hundeverdenen hvor vigtigt socialisering og miljøtræning er. Der er skrevet bøger om det og der snakkes ofte om hvor vigtigt det er at hvalpen kommer ud og får en lang række oplevelser og får stimuleret alle sine sanser. Det giver den mental robusthed. De fleste opdrættere starter allerede på dette vigtige arbejde mens hvalpene bor hos dem
Giv din hund indflydelse på sin egen træning, så den får øget selvtillid og bliver mere robust. Træning gør det lettere for hunden at håndtere nytårsaften og den stressede afslutning på kalenderåret, siger ekspert
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…
I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved
Nogle hunde er hurtigere til at lære end andre. Faktisk kan de kvikkeste hunde lære et nyt ord efter fire gentagelser. Det kræver dog mere træning, hvis ordene skal huskes
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet