Du kan vælge at træne øvelsen enten med en targethånd eller en godbid. Hvis din hund kan target, er det klart at foretrække. Hvis du træner øvelsen med target, kan du blot følge samme guideline som nedenfor, men i stedet for at præsentere en godbid, så præsenterer du din targethånd, og belønner, når hunden går efter den.
Trin 1: Få hunden til at stå foran dig. Om du skal stå eller sidde, afgøres af hundens størrelse – for de fleste er det dog nemmest at stå op. Vælg allerførst, om du ønsker, at hunden skal dreje med eller mod uret og træn den retning færdig først, før du går videre til den modsatte retning. Hvis du vil bruge godbidder, fører du en godbid fra hundens hoved ned mod dens ribben. Lad hunden strække sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at det ikke er hele rotationen, vi i starten ønsker, men udelukkende en lille del af den færdige øvelse. Dette er for at sikre, at hunden forstår, hvad den laver.
Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, skal du forvente en smule mere rotation. Måske kommer det helt af sig selv, men ellers kan du vælge at føre godbidden længere ned mod hundens numse. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før, blot skal du føre hånden længere ned end til ribbenene. Hvis hunden roterer hele vejen, kan du godt belønne for det også, men du ønsker, at hunden er bevidst om handlingen.
Trin 3: Når du har gentaget trin 2 nogle gange, kan du se, at hunden begynder at fange ideen og formodentlig selv twister om sin egen akse i gående gang. Hvis den ikke gør, kan du føre den hele vejen rundt med godbidden. Ligesom mennesker er heller ikke alle hunde lige smidige, så fortvivl ikke, hvis din hund skal have gentaget trin 1, 2 og 3 en del gange, før den udfører den fulde øvelse, nemlig den fulde rotation om sig selv. Sørg for at støtte din hund og gradvist træne smidigheden. Hvis det er meget svært for din hund den ene vej, kan du teste, om det går nemmere den modsatte vej.
Trin 4: Når din hund kan twiste om sig selv med en godbid (eller targetsignalet), kan du gradvist gå i gang med at sætte signal på. Hvis du har ført din hund rundt med godbid, går du nu gradvist i gang med at sætte signalet ”Twist!” på, når du fører hunden rundt. Hvis du har brugt din targethånd, vil du nu først udfase targethånden gradvist ved langsomt at benytte mindre og mindre targetsignal. Når hunden ikke længere behøver lave targetadfærd på din hånd, men kan lave twistøvelsen på dit håndsignal, sætter du gradvist det verbale signal på øvelsen. Du igangsætter twist hos hunden og siger så ”Twist!”, når hunden påbegynder at rotere.
Trin 5: Når din hund kan twiste på signal, så kan du øge sværhedsgraden ved enten at forvente flere twist efter hinanden, inden belønningen kommer, eller at hunden øger hastigheden på sit twist.
Trin 6: Lær hunden at lave turn – altså rotere den modsatte vej – ved at benytte samme fremgangsmåde som beskrevet for twist.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører. Træning, der ikke er sjov er bare endnu et punkt på pligtlistens uendelige mængde af to-do’s. Noget der skal overstås. Sjov træning er bare så meget mere givende for både hund og fører og timen med din hund bliver en oase med afslapning og smil, som et tiltrængt timeout i vores ellers hektiske verden
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer
Nogle hunde er hurtigere til at lære end andre. Faktisk kan de kvikkeste hunde lære et nyt ord efter fire gentagelser. Det kræver dog mere træning, hvis ordene skal huskes
Tidligere juniorhandler og blogger på hunden.dk fortsætter sit gode liv i hundeverdenen. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som ringtræner, og tilbyder træning til andre hundemennesker
Mange har en mening om Cesar Millan og hans træningsmetoder. Torsdag har en gammel historie om netop ham ligget i toppen af læste artikler på vores hjemmeside
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet