Fem gode råd til at få trænet med din hund

29-12-2020 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vinteren kan være lang, kold og mørk, og det kan gøre det svært at få taget sig sammen til at komme afsted til den ugentlige hundetræning. Heldigvis behøver al træning ikke foregå på en træningsplads – bruger du mellem fem og femten minutter på at træne din hund derhjemme hver dag, kan du faktisk komme rigtig langt.

Fem gode råd, der hjælper dig til at få trænet med din hund

1) Find på noget du synes er sjovt

Det er vigtigt at træning er sjov – både for dig og din hund – og der er en meget større chance for at du får trænet, hvis både du og din hund synes træningen er sjov. Synes både du og hunden at øvelserne er kedelige, vil du hurtigere være tilbøjelig til at springe træningen over. Vælg derfor øvelser du selv synes kunne være sjove eller værdifulde at lære din hund, så I kan få en masse glæde ind i træningen.

2) Læg en plan for din træning

Når du har besluttet dig for hvad du gerne vil træne, er det en rigtig god idé at lægge en mental plan for hvordan du får lært din hund de nye øvelser. Overvej for eksempel hvordan du starter øvelsen op, og hvordan du kommer videre mod det endelige mål. For nogle kan det også være motiverende at føre en dagbog over træningen, hvor du noterer hvad I har lavet, hvor langt I kom og hvad næste skridt i træningen skal være. 

3) Afmål dagens foder

Hvis din hund er villig til at arbejde for sit tørfoder, kan du afsætte den del af den daglige foderration til træningen. Afmål en bestemt mængde foder hver morgen og opbevar det i en kop eller lukket beholder. Brug nu foderet til at træne med i løbet af dagen. På den måde kan du se om du har fået trænet nok den dag – er koppen stadig fuld om aften, så mangler I stadig at træne lidt.

4) Grib chancen når den byder sig

Grib chancen for at træne, når den byder sig – og vær altid klar til at træne med din hund, både derhjemme og på gåturen. Er der bestemte situationer, som du synes er vigtige at træne med din hund, som eksempelvis at være rolig når det kommer gæster, eller at bevare fokus i nærheden af andre hunde, så vær altid klar til at træne med din hund, når den givne situation opstår. Tag derfor altid godbidder med på turen og sørg for at godbidderne er til at komme hurtigt til derhjemme, så du aldrig går glip af en god træningsmulighed.

5) Beløn dig selv, når I har trænet

Belønninger virker – også på mennesker! Det kan derfor være motiverende for dig, hvis du altid giver dig selv en belønning, når du har trænet med din hund. Er der noget du elsker, så aftal med dig selv, at du må få det som belønning, hver gang du har trænet med din hund – så stiger sandsynligheden for at du husker at få trænet.

Læs også

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Kolde morgener venter i februar: Hjælp hunden godt gennem vinteren

06-02-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trods det milde vintervejr kan de kolde februarmorgener være en strabadserende omgang for danskernes foretrukne kæledyr. Få dyrlægens råd til, hvordan du bedst hjælper din hund gennem vinteren

Tips til træning: Kys på kinden

26-03-2020 15:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære kys på kinden, som blev udgivet i bladet i juni 2019

Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

Bag hundekiks med børnene

18-03-2020 15:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når du nu alligevel måske går hjemme med børn og hunde, hvorfor så ikke lave noget, som alle kan have glæde af

Træning på hundens præmisser

05-10-2020 08:26, af John Frank Ahm

Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører. Træning, der ikke er sjov er bare endnu et punkt på pligtlistens uendelige mængde af to-do’s. Noget der skal overstås. Sjov træning er bare så meget mere givende for både hund og fører og timen med din hund bliver en oase med afslapning og smil, som et tiltrængt timeout i vores ellers hektiske verden

Seks gode råd til et godt hundebad

16-02-2021 15:31, af Astrid Gerd Holtet

Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig. 

Julestjerner frister hunde og katte

17-12-2012 12:00, af Tine Luther
I DR’s julekalender elsker vi dem, men hjemme i stuerne kan julens mest populære potteplante være et giftigt bekendtskab for hund og kat.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse