Godbidder og klikker
Du skal bruge en masse dejlige godbidder og en klikker. Har du ikke en klikker, kan du sagtens bruge din stemme. Sig f.eks. ”klik” eller slå smæld med tungen. Du skal også væbne dig med tålmodighed afhængig af, om din hund i forvejen kan give poter eller ej.
Klik, når hunden flytter en forpote
Sæt dig foran din hund og stik den ene hånd frem og vent tålmodigt. Din hund vil sikkert kigge forventningsfuldt op på dig og undre sig over, hvorfor der ikke sker noget.
Når den bliver utålmodig, vil den blive urolig og flytte lidt på sig. I det øjeblik den flytte én af forpoterne, klikker du og giver godbid. Din hund skal bare flytte sin pote en lille smule – måske bare et lille bitte løft, men det er nok. Og poten behøver slet ikke at være i nærheden af din hånd.
Gentag øvelsen et par gange, indtil din hund har forstået, at den får godbidden for at flytte sin forpote.
Stil flere krav
Gør nu øvelsen sværere ved at stille krav om, at hunden skal løfte poten op til din hånd. Klik igen og gentag et par gange.
Til sidst skal hunden nu lægger sin pote op i hånden på dig, og så er den hjemme!
High five
High five indøver du simpelthen ved gradvist at løfte din hånd endnu højere og højere. Som det sidste begynder du at sige ”High five”, så hunden kobler kommandoen til øvelsen.
Husk som altid at træne i mindre sekvenser af gangen. Hvis din hund mister interessen, så pres den ikke, men vente til næste gang I har lyst.
God fornøjelse!
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund