1200 agilityhunde er blevet fulgt i en undersøgelse fra Washington State University. Her har forskerne kigget på, hvilke hunde, der har fået korsbåndsskader og hvad der kendetegner de hunde, der ikke har fået denne frygtede skade.
Resultatet af undersøgelsen viste, at hunde, der har lavet forskellige coreøvelser, er mindst udsatte for at få en korsbåndsskade. Undersøgelsen viste, at hunde, der træner balanceøvelse og træner på vippebræt i højere grad end andre hunde undgår korsbåndsskaderne.
Undersøgelsen viser dog også, at stort set al fysisk træning mindsker risikoen for korsbåndsskader, men coreøvelserne har bare en større effekt.
Også hunde, der konkurrerer ofte i agility og på et højt plan på tekniske baner er mindre tilbøjelige til at få korsbåndsskader.
Til gengæld fandt forskerne også, at der er aktiviteter, der højner risikoen for korsbåndsskader, og her fandt de, at især flyball var hård for hundenes knæ, og de hunde, der dyrkede denne sport, havde næsten en dobbelt så stor risiko for at få en korsbåndsskade, end hunde, der ikke dyrkede flyball.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Corona har bragt hundelufterne i knæ i New York, hvor der opleves store fald i antallet af gåture
Hundens tænder er stærke og kan holde til meget, men engang imellem sker det at de knækker – og hvad gør man så?
Dommere er meget mere end hundenørder. Det beviste Birte Scheel, da hun gav en udstiller gode råd om dårligt knæ
Denne golden retriever har i den grad fundet sig til rette i sneen, men mon ikke den kommer til at fryse poterne en smule. Billedet er taget af Karen Lykke Olsen
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt
Mike og Gina glemmer aldrig dette års hundeudstilling i Herning. Til søndagens racebedømmelse af boxer gik Mike på knæ til præmieoverrækkelsen, og Gina sagde ja
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?