Så blev det igen min tur til at skrive et blogindlæg. Der er ikke sket så meget siden min tur til Crufts. Jeg var til unghundeskue i Gjern, hvor min lille pige Jenna (samojede) og jeg vandt bis juniorhandler, og hun blev bim hvalp. Jeg er simpelthen så stolt af hende, for hun er kun 6 måneder, men alligevel har hun bare en fantastisk udstråling og er bare klar på det hele. Ellers har den stået på træning, træning og træning. Jeg træner typisk hver mandag og onsdag, og det er bare fuldt ud fantastisk.
Mandag foregår træningen fra kl. 20-22. Det er lidt sent, når det starter kl. 20 og man når da også at blive en smule træt, men lige så snart man ankommer og hører alle hundene, bliver man bare helt glad i låget og klar til at træne.
Når der er træning, er der typisk ret mange mennesker, og det er tit de sammen, som kommer. Jeg synes, at det er så hyggeligt, når det er de samme og man kender dem. Det gør bare et eller andet ved træningen. Hallen vi træner i, er ret stor, så der er plads til, at der bliver løbet. Vi stiller fire kegler i en firkant, som så danner vores ”udstillingsring”. Der er også et spejl, hvor man kan stille hunden op, og se hvordan den står, hvilket er meget lettere, når man kigger i et spejl. Derudover har vi næsten også lige fået et tæppe, hvor vi kan øve ”op og ned”. Altså er der mulighed for al slags træning.
Når jeg træner om mandagen, træner jeg typisk 2-4 hunde. Så der er ikke et minut af træningstiden, der går tabt. Når jeg træner, træner jeg mange forskellige ting. Nogle gange fokuserer jeg mest på juniorhandling, og andre gange fokuserer jeg mere på træning af den enkelte hund. Hvis hunden er meget ung og ikke nær så trænet endnu, fokuserer jeg allermest på træning af hunden. Da hunden ikke er så gammel endnu, føler jeg, at jeg skal have mere fokus på dens udvikling end min egen. Hvis hunden er trænet i forvejen og ikke er en ung hund, træner jeg mere juniorhandling, men jeg træner dog stadig almindelig ringtræning. Her kan både hunden og jeg øve os, så vi opnår det bedst mulige resultat.
Når jeg træner om onsdagen er det typisk fra 19:00 til 21-22-tiden. Her er hallen en smule mindre, og der kommer ikke nær så mange mennesker, men det er stadig super hyggeligt. Her er det også typisk de samme mennesker, som kommer og træner. Men ellers foregår træningen på samme måde, som den gør om mandagen. Der er ikke rigtigt noget, som er anderledes.
For mig er det vigtigt at træne. Både for mig selv, men også for hunden. Træningen lærer mig mange nye ting, men samtidigt træner og opfrisker jeg også ”gamle” og andre ting, som er vigtige at vedligeholde. Det allervigtigste for mig er, at jeg har det sjovt, når jge træner. Hvis man ikke har det sjovt, får man heller ikke noget ud af træningen. Hvis jeg ikke havde det sjovt til træningen, ville jeg nok heller ikke udstille. Det betyder altså super meget at have det sjovt. I hvert fald for mig.
Jeg mener, at det er vigtigt at træne, for hvis man ikke træner, kommer man ingen steder. I hvert fald efter min mening. Hvis jeg ikke havde trænet, stod jeg heller ikke, der hvor jeg står i dag. Men, men, men selvfølgelig er det okay, at man indimellem holder pauser eller lige tager en fridag fra træningen. Man skal jo heller ikke køre helt død i træning, og det er meget vigtigt for mig.
Det var så lidt om min træning og hvordan den foregår. Jeg håber, at i har fået et godt indblik i, hvor meget træningen fylder i mit udstillingsliv, og hvorfor jeg træner.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Camille Marie Saugmann Ørbæk repræsenterede Danmark i juniorhandling ved Crufts. I dette blogindlæg fortæller hun om sine oplevelser
Weekenden, d. 2/11-3/11, blev brugt på hundeudstilling i Herning, i hvert fald for mit vedkommende
Det var ikke kun Camille Marie Saugmann Ørbæk, der gjorde sig positivt bemærket i Gøteborg. Andre danskere gjorde det også godt
Ja, nu er det endeligt blevet tid til mit første rigtige blogindlæg, og det har jeg glædet mig til
Endnu et godt blogindlæg fra Camille Marie, som fortjener at blive læst
For Camille er det ikke kun juniorhandling, der trækker. Hun er også glad for at udstille hunde
Søndag tog Camille Marie Saugmann Ørbæk for alvor revanche i juniorhandling, da hun gav alle konkurrenterne på MyDOG bagpote og vandt det hele
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet