Almindelig stueplante er giftig for hunde

11-11-2018 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Den almindelige stueplante, Dieffenbachia, kan blandt andet give bugsmerter, opkast og diarré. Den påvirker samtidigt hundens stemmebånd, så den ikke kan gø

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Den centralamerikanske plante Dieffenbachia er en normal stueplante og den findes i mange danske hjem. Den kendes på sine lange voksagtige blade. Den er grøn, men kan have hvide aftegninger på bladene.

Hvad sker der hvis hunden spiser Dieffenbachia?

Planten indeholder stoffer der er lokalirriterende og giver stor irritation af slimhinden i munden, spiserøret og tarmen. Denne irritation får hunden til at savle, og forårsager opkast, diarré og smerte i bugen. Derudover giver det hævelser omkring stemmebåndet og det betyder, at hunden i en periode ikke kan gø normalt. Irritationen, som plantens giftstoffer medfører, er lokal og hunde kommer sig normalt helt efter indtagelsen.

Symptomer på forgiftning med Dieffenbachia

  • Hunden får diarré
  • Hunden kaster op
  • Hunden savler
  • Hunden virker øm om bugen
  • Hunden kan ikke gø normalt
  • Hunden virker trist og nedstemt

Hvad kan man gøre, hvis hunden spiser Dieffenbachia?

Mistænker man at hunden har indtaget planten, bør man altid kontakte sin dyrlæge, og behandling med væske, smertestillende og irritationsdæmpende medicin kan være nødvendig.

Har man Dieffenbachia i huset, bør man stille den et sted, hvor hunden ikke kan komme til den. Man skal være særligt påpasselig, hvis man har en hvalp i hjemmet, da hvalpe har en større tendens til at spise ting, end voksne hunde.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

 

Læs også

Hjælp din hund sikkert igennem julen

08-12-2024 08:24, af Cecilie Friis Amstrup

Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.

Pas på chokoladen i december

26-12-2022 10:00, af Astrid Gerd Holtet

For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
 

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

14-09-2022 10:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?  

Seksuelle overgreb går ofte ud over hunde

26-10-2011 11:51, af Tine Luther
En undersøgelse fra Justitsministeriet om dyresex viser, at størstedelen af de forulempede dyr er hunde.

Nyt forsøg på hundetyveri i det midtjyske

16-06-2020 10:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dette er blot en kort opdatering på sagerne om tyveri af hunde i Midtjylland

Fuldt fokus i Fredericia

10-02-2024 15:22, af Anne Cecilie Sohl

På trods af nattens snestorm er godt 3000 hunde og ejere mødt op i Messe C, Fredericia til årets første store internationale udstilling. 

Hund ramt af tog bliver reddet af sin ven

30-12-2016 09:51, af Kasper Larsson
Det er ikke kun mellem menneske og hund, at der eksisterer et helt specielt bånd. Hunde viser den samme loyalitet, kærlighed og opofrelse over for deres artsfæller

Pas på Leishmaniasis, hvis din hund skal ud at rejse

19-07-2018 15:11, af Astrid Holtet

I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler

Børn og hundebid

03-01-2012 13:04, af Tine Luther
Mange børn bliver bidt af hunde. En engelsk undersøgelse viser, at omkring halvdelen af alle børn på et tidspunkt bliver bidt af en hund. Belgiske undersøgelser viser, at 67% af de tilfælde, hvor en hund bider et barn, skyldes uvidenhed hos børn og forældre.

Svinekød ender som hunde- og kattemad

20-10-2014 11:52, af
Som følge af Ruslands boykot af svinekød fra EU er der nu meget svinekød på markedet, og det betyder at Europa oversvømmes af fødevarer. Noget af overskuddet bliver brugt i hundefoder.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse