Hunde kan ikke tåle chokolade, eller mere præcist, så kan hunde ikke tåle theobromin – et stof tilstede i the, chokolade og cola. Den store mængde sukker og fedt i chokolade gør dog, at hunde gladeligt spiser af det, hvis de får muligheden - men får de for meget, kan det være livsfarligt.
Den giftige theobromin findes i forskellige mængder i chokolade, alt efter hvilken slags chokolade man har fat i. Generelt er det sådan, at der er mere theobromin i kakaopulver og mørk chokolade, end der er i mælkechokolade eller hvid chokolade. Selv forholdsvis små mængder af stoffet kan dog give problemer, og derfor bør al chokolade holdes væk fra hunden.
Nogle af de første symptomer, der ses ved chokoladeforgiftning er ophidselse, hyperaktivitet og nervøsitet. Derudover kan hunden få opkast og diarré, og det kan ses at den tisser og drikker mere end den plejer. Ved alvorlig forgiftninger, kan der også ses bevægelsesforstyrrelser, feber og kramper – og i sidste ende kan hunden gå i koma og dø. Nogle hunde udvikler også rytmeforstyrrelser i hjertet, der kan være livsfarlige.
Hvad skal du gøre, hvis din hund har spist chokolade?
Har din hund spist chokolade, bør du kontakte en dyrlæge hurtigst muligt, da hurtig behandling er vigtig. De første par timer ligger chokoladen nemlig stadig i mavesækken, og her er det muligt at give hunden et brækmiddel. Dermed kan den kaste den spiste chokolade op inden chokoladen kommer videre fra mavesækken.
Er der gået så lang til at chokoladen ikke længere ligger i mavesækken, kan man give hunden aktivt kul, som kan absorbere en del af giftstofferne. Derudover kan dyrlægen hjælpe hunden med støttende behandling. Udvikler hunden eksempelvis rytmeforstyrrelser eller kramper, kan disse behandles med forskellige typer af medicin, der kan øge hundens chancer for at overleve forgiftningen.
Så hold godt øje med hvor du lægger julegodterne, og hjælp din hund sikkert igennem december!
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Mange af de ting vi nyder at spise i forbindelse med julen, er ikke gode for vores hunde
Vilhelmsborg summer af hundeliv i denne weekend, og lørdagen er kommet i gang med masser af action ved K9 Biathlon og meget meget mere
Uhyggeligt fund af politiet
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet