Dyreværnet sender fra tid til anden solstrålehistorier ud i verden. Vi er ret store fans af disse historier, og her får I lige en af de nyeste.
I starten af året blev Tøsen bragt ind til Dyreværnet. Hun var en niårig labradorblanding, som netop havde mistet sin ejer. Der var ikke nogen familiemedlemmer til at tage over, hvor den afdøde ejer havde sluppet. Derfor kom Tøsen til Dyreværnet.
Under det obligatoriske besøg hos dyrlægen, blev det konstateret, at Tøsen havde en voldsom livmoderbetændelse, som krævede en hasteoperation. En ubehandlet livmoderbetændelse er livstruende. Derfor var tiden en vigtig faktor for Tøsens chance for at overleve.
Tøsen fik fjernet den betændte livmoder, som vejede 2,3 kg. Normalt vejer en livmoder omkring 250 gram. Operationen gik heldigvis over alle forventninger. Tøsen blev hurtigt frisk igen. Nu, hvor hun var blevet fri for sine voldsomme smerter, kunne personalet se, hvor livsglad og kærlig en pige, hun var.
Efter operationen gik Dyerværnet i gang med at finde Tøsens nye familie. Dyrlægerne havde dog fundet let forhøjede nyreværdier hos hende, og derfor gik adoptionspersonalet målrettet efter at finde en kærlig plejefamilie til patienten. En plejefamilie, som hun kunne nyde tiden hos, mens dyrlægerne fortsat kunne udrede hende og prøve at finde frem til, hvad de høje værdier skyldtes.
Missionen lykkedes, for da Birgit og Vagn trådte ind ad døren og erklærede deres kærlighed til Tøsen, og Tøsen gengældte deres begejstring, blev hun sendt med dem hjem på et plejeophold.
Da dyrlægerne en måned senere kunne erklære, at Tøsen nu var endelig klar til adoption, var det med store smil på læben, at Birgit og Vagn kom forbi en sidste gang for at underskrive adoptionspapirerne, hvorefter de for alvor kunne kalde Tøsen for deres.
Du kan læse flere dejlige historier om dyr, der har fundet nyt hjem her
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
I Hurup i Thy bor en lille familie, som på det seneste er blevet lidt større. Familien har nemlig taget en gæsling til sig. En gæsling, der bliver passet af familiens hund
Da Hanne Adly og hendes mand for et par år siden ville købe hund, anede de ikke, at det ville ende med afsløringen af en af de værste hundesager i Danmark
Camile Engborg Jonassen stod pludselig med en hund, da hendes far døde. Derfor lavede hun et opslag på Facebook, og reaktionerne var overvældende
De 9 labradorhvalpe, som var en del af den store hundesag fra Lolland, er næsten klar til at blive adopteret af familier, som ved hvordan, man behandler hunde
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
Hele sit liv har Milt Lessner haft hund. Da han mistede sin kone, mistede han også sine hunde. Nu har han adopteret en ældre hund, og han er lykkelig
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet