Efter stramningen af hundeloven i 2010 har der været øget fokus på forbudte racer og hunde, som skambider og skaber utryghed i befolkningen. Men størstedelen af de problemer, vores firbenede venner skaber i samfundet, handler ikke om hunden, men om hundens ejer. I mange tilfælde skyldes problemerne manglende omtanke eller uvidenhed fra hundeejerens side, som når man f.eks. lader sin hund frit løbe hen til andre hunde eller mennesker, eller når man ikke påtager sig ansvaret for at træne og aktivere hunden tilstrækkeligt. Derfor vil dyrlægerne nu forsøge at skabe en holdningsændring hos ejerne ved at opfodre og guide dem til at vise mere hensyn – både over for deres egen hund og over for andre hunde og mennesker i samfundet. Dette gøres med kampagnen »Hund med hensyn«, der skydes i gang i starten af uge 4. Billeder og videoer viser ti gode råd Hund med hensyn-kampagnen består af ti gode råd, der opfordrer hundeejere til at vise hensyn over for andre dyr og mennesker, når de går tur på fortove, i parker og andre offentlige steder. De ti gode råd kan læses på foldere og plakater, der blandt andet vil være at finde hos de praktiserende dyrlæger og andre, der arbejder med hunde. Derudover har kampagnen tilknyttet en hjemmeside, www.hundmedhensyn.dk, hvor de ti råd gennemgås og illustreres med små video-sekvenser. På hjemmesiden vil man desuden kunne finde links med henvisning til steder, hvor man kan lære mere om de emner, der tages op. Desuden vil der på kampagnens Facebookside være mulighed for at diskutere og kommentere de enkelte råd, og der kan stilles spørgsmål, som medlemmer af bestyrelsen i Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi (DSKVE) vil besvare. DE 10 GODE RÅD: • Vis hensyn over for andre • Hils på den gode måde • Træn et sikkert indkald • Sørg for at din hund bliver socialiseret • Lær hundens sprog at kende • Kend din hunds personlighed • Træn din hund • Søg hjælp ved uønsket adfærd • Opfyld hundens behov • Overhold regler og påbud SE MEGET MERE VIA LINKET UNDER ILLUSTRATIONEN TIL HØJRE /Pressemeddelelse fra Den Danske Dyrlægeforening
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse