Ludvig er årets racevinder for tredje gang

12-11-2022 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde har det bare i sig. Den danske spids ludvig må siges at være en af dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Herning er udstillingen, hvor det hele kulminerer. Årets helt store hundefest, hvor alle årets vindere endelig bliver fundet. En af de hunde, der har vundet sin race i år, er Ludvig på seks år. Han er en dansk spids, og det er ikke nyt for ham at stå som den bedste i racen, når året er omme. 

- Han vandt også i 2019 og 2021, og i 2020 var der ikke nogen konkurrence på grund af corona, fortæller Ludvigs ejer, Helle Munch. 

Ludvig og Helle er levende beviser på, at man ikke behøver have en topprofessionel kennel  med et stort opdræt for at blive Årets Racevinder. Faktisk er Ludvig Helles eneste og første hund. 

- Jeg har altid ønsket mig en hund, men da min bror var allergisk over for hunde, blev det kaniner, siger hun. 
Da hun efter en smule plagen og måske en god portion kvindelist fik overtalt sin mand til, at de skulle have hund, gik det store detektivarbejde i gang. 

- Vi brugte faktisk to og et halvt år på at finde den rigtige race. Vi ville gerne have en mellemstor hund med kort pels, og så skulle den bare være en god familiehund. Ja okay det med pelsen holdt ikke helt, lyder det fra Helle Munch, mens hun kaster blikket på Ludvigs flotte hvide pels. 

Helle Munch tog, efter en snak med sin opdrætter, Ludvig med på Bakkeskuet, hvor Birgit Seloy var dommer. Hun spurgte om Helle havde overvejet at udstille Ludvig. Det havde hun egentlig ikke. 

- For man har jo slet ikke nogen anelse om, om ens hund har det, der skal til for at klare sig til udstillinger, siger hun. 

Men det havde Ludvig. Første udstilling var Ballerup i 2017, hvor Kresten Scheel var dommer. Her blev Ludvig BIM, og siden er det kun gået en vej for den smukke danske spids. Men selvom han nu er en førsteklasses udstillingshund, så er hans primære opgave ikke at vise sig frem i udstillingsringene. 

- Han er stadig først og fremmest vores familiehund og hele familiens midtpunkt. Han har et fantastisk mildt sind, og så er han bare en rigtig god hund, lyder det fra Helle Munch, mens kærligheden lyser ud af hendes øjne. 

Ligesom for Ludvig er udstillinger heller ikke Helle Munchs primære beskæftigelse. Hun er uddannet revisor og arbejder 50 timer om ugen. 

- Så det er her jeg slapper af. Når jeg er på udstilling, og når jeg er sammen med Ludvig, siger hun. 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Fotostudiet er åbent

11-11-2023 13:23, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning, for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid! 

Livestream fra Herning

02-11-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det bliver stort i Herning i weekenden, og er du forhindret i at komme, kan du alligevel følge med i Store Ring

Lhasa apsoen Maggie er Årets Veteran 2017

15-11-2017 15:34, af Marie Helene Rigård Rohleder

De gamle stjerner blev også hyldet på DKK's udstilling i Herning og her gik den flotte titel som Årets Veteran 2017 til lhasa apsoen Medoc Imagination, i daglig tale Maggie, og ejeren Anni Jensen

- Han friede på hundeudstilling

06-11-2017 14:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Mike og Gina glemmer aldrig dette års hundeudstilling i Herning. Til søndagens racebedømmelse af boxer gik Mike på knæ til præmieoverrækkelsen, og Gina sagde ja 

Hvad skal Herning hedde

13-11-2019 11:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har netop lanceret en offentlig brainstorm. De vil gerne have hjælp til, hvad udstillingen i Herning skal hedde fremover

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Gode råd til Herning

02-11-2019 09:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi i gang med den sidste internationale udstillingsweekend i år. Traditionen tro foregår det i Herning, og her er alt lige en smule større end ved andre udstillinger. Derfor denne guide 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt