Nosework i Herning

03-11-2018 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun de normale udstillingshunde, man kan opleve i Herning. Der er også flere sportsgrene repræsenteret blandt andet nosework

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

På en lille solskinsplet udenfor de store messehaller står to biler og ligner ulovlige parkeringer. Sagen er dog en ganske anden. Bilerne har nemlig et væsentligt formål. I dem er der gemt to duftspor, som hundene der deltager i nosework skal snuse sig frem til, og det gør de i stor stil.

Som journalist og fotograf skal man dog være lidt påpasselig med, hvordan man opfører sig ved nosework, for de er snu de noseworkere.

– Du må gerne gå ind i ringen, hvis du er er lidt forsigtig. Du må for eksempel ikke tage en masse billeder, hunden er tæt på duftsporet, for så regner deres ejere ud, at duftsporene er der i nærheden, lyder det fra Johanna Allanach, der har arrangeret konkurrencen.

En anden rutineret noseworker er Mia Rasmussen. Hun og hunden, Selma, finder begge spor, indenfor de 3 minutter, de har fået til opgaven. Mia dyrker nosework på konkurrenceplan, og det er nok også hendes rutine, der er med til at give Selma en god oplevelse med øvelsen.

På et tidspunkt, da andet spor skal findes, bliver Selma forvirret. Mia trækker hende lidt til side og giver hende en godbid. Omtrent 5 sekunder senere, har Selma fundet spor nummer 2.

– Jeg kunne se, hun lige havde brug for at cleare hovedet, og det virkede jo ret godt, lyder det efterfølgende fra Mia Rasmussen.

 

God eksponering
Mia Rasmussen har dyrket nosework på konkurrenceplan siden den første konkurrence, og hun er set ikke i tvivl om, hvorfor sporten er så spændende.

– Det er fedt at arbejde med hundens instinkter, og så elsker jeg at se, at hunden også synes, det er sjovt, fortæller hun.

Selvom hun selv dyrker nosework på konkurrenceplan, nyder hun bredden i sporten.

– Man kan dyrke sporten på et hvilket som helst plan, hvilket også tiltaler mig meget, siger hun.

At nosework er at finde i Herning for første gang, giver ifølge den garvede udøver en helt anden opmærksomhed omkring sporten, end man er vant til.

– Nosework bliver eksponeret på en helt anden måde her. Dem, der ikke kender sporten, kommer hen og spørger ind til den, og det er en rigtig god reklame for os, lyder det fra Mia Rasmussen, efter hun har været i aktion med sin 2 år gamle Selma.

 

Læs også

Pulsen falder når hunden snuser

29-01-2022 08:38, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen

Se billederne: Nosework hos kreds 4

15-05-2021 17:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I dag har vi været på besøg hos kreds 4 i Vejen, hvor der blev trænet nosework. Se billederne her og læs mere i HUNDEN juni

Ny og spændende uddannelse hos PowerDog

07-07-2020 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

PowerDog er i den grad i gang med at skrive sig ind i den helt centrale historie i den danske hundeverden. Nu præsenterer de en uddannelse i nosework

En alsidig dommer

09-02-2019 15:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde- og hestedommer, det er en sjældenhed, men Helle Juul Pedersen er en af dem, der dømmer i begge verdner

Puli tog den store pokal

17-06-2013 12:46, af Tine Luther
Det blev pulien Bubbleton Feel The Spirit, der sejrede ved Dansk Kennel Klubs udstilling den forgangne weekend i Vejen.

Her er dagens vindere i Fredericia

11-02-2023 18:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets første udstillingsdag er slut. Her får du et overblik over, hvem der har ekstra grund til at juble i aften

Billeder fra DKK Herning online

08-11-2012 12:18, af Maria Schacht
Så er alle billederne fra weekendens internationale hundeudstilling i Herning online

Dansk hund sejrede i Norge

17-03-2014 16:31, af Tine Luther
Det blev en dansk puli, der stod på sejrspoeiet ved den internationale udstilling, der blev afholdt i Kristiansand den forgangne weekend.

Se billederne: Lørdag i Fredericia

09-02-2019 20:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen

Janni Andersen: Veteranernes tempo passer mig bedst

19-09-2021 14:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med både en han og en tæve i veteranklassen hos grand danoisen er Janni Andersen noget særligt. Men det er slet ikke tilfældigt, at hun i dag udstiller veteraner

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.