Mange hundeejer kender nok oplevelsen af, at deres hund falder til ro og bliver afslappet, hvis den har fået lov til at bruge sin næse. Nyt studie bekræfter denne oplevelse.
Pulsen blev målt på gåture
Holdet bag det nye studie, har målt pulsen på 61 hunde på kortere gåture, og samtidig blev der målt hvor meget hundene snusede, når de gik. Alle hunde fik en gåtur i kort snor, lang snor og uden snor. Gruppen af hunde, der blev undersøgt, var sammensat af mange forskellige racer, og bestod af hunde af begge køn og med en stor spredning i alder.
Pulsen falder når hunden bruger næsen
Resultaterne fra undersøgelsen viste klart, at pulsen faldt, når hunden snuste i jorden. Jo mere intenst hunden brugte næsen, jo større effekt var der på pulsen. Derudover viste resultaterne også, at hunde snuser meget mere, faktisk næsten tre gange så meget, hvis de er i en lang snor, sammenlignet med hvis de er i en kort snor – og endnu mere, hvis de ikke har snor på.
Husk at lade hunden snuse
Med resultaterne i ryggen, peger holdet bag studiet på vigtigheden i at lade hunden snuse på de daglige gåture – jo mere næsen bruges, jo roligere og mere afslappet en hund får man med hjem, når turen er slut.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Så er der nyt afsnit af vores podcast. Denne gang kan du høre Dyreværnets udrykningsleder Nina Amdi fortæller om sit liv med hunde
Medarbejderne på et sælarium nær Cornwall i England fik en god ide, da sælerne begyndte at blive ensomme i coronatiden
Det er blevet Charlotte Laursens tur til at blogge for hunden.dk igen. Og man må sige, at hun leverer en rørende og dejlig tekst, som alle kan bruge.
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
Mange hunde er bange for fyrværkeri, og det kan gøre nytårsaften svær at komme igennem. Heldigvis er der en masse du kan gøre for at hjælpe hunden, når det buldrer og brager udenfor.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse