Hele dagen har en seks år gammel artikel været meget populær blandt vores læsere. Vi har ikke rigtigt kunnet forstå hvorfor.
Vi er nu blevet gjort opmærksomme på, at Cesar Millan, som artiklen handler om kommer til Helsingborg til april, hvilket kan være årsagen til artiklens popularitet.
Derfor bringer vi her artiklen i en ny, pænere og let forbedret udgave. Lise Lotte Christensen har set artiklen og står stadig ved sine ord fra dengang:
Selvbestaltede guruer kendes i mange sammenhænge. Nogle af dem er harmløse, om end de jævnligt formår at lette folks tegnebøger. Andre kan forvolde skade.
Dansk Kennel Klub har tidligere advaret mod den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan og hans metoder
Dansk Kennel Klub er ikke alene med sine advarsler. Den amerikanske dyrlægeforening og en lang række adfærdseksperter råber også vagt i gevær, når de hører om hundetræneren og hans metoder.
DKK finder derfor anledning til at gentage en tidligere advarsel: Pas på med "hundehviskerens" metoder.
TV2 viste engang programmet, Hundehviskeren, som netop handlede om Cesar Millan. Det var efter DKK's adfærdskonsulent Lise Lotte Christensens mening lavmålet.
– Cesar Millans overdrevne brug af tvang, straf og såkaldt disciplinering er skammeligt. Han udsætter flere hunde for helt unødig angst og stress, og i nogle tilfælde er der tale om direkte fysisk og psykisk overgreb på hundene. Metoderne anvendt i hans håndtering og såkaldte adfærdsbehandling er i modstrid med moderne viden om hundens adfærd og adfærdsmodificerende træning. Beklageligvis var det dengang lykkedes for TV holdet og de tilsyneladende tilfredse hundeejere at få det til at fremstå, som om alle problemer er løst efter få timers træning. Men det er de ikke, og hunden er konsekvent taberen. Hundens "problemadfærd" er som oftest kun undertrykt og det reelle problem, ofte med afsæt i angst, ligger lige under overfladen, siger hun og fortsætter:
– Ikke alene er det fuldstændig unødvendigt at anvende tvang og magt i den viste udstrækning, det er også farligt. Det er muligt, at Cesar Millan kan slippe af sted med dens slags håndtering af en chihuahua eller vizsla, men hvis gennemsnitshundeejeren forsøger sig med samme metoder eksempelvis på en kønsmoden schæfer eller rottweiler, så kan det være direkte farligt. Og sker der så en skade, er der vist ingen af os der er i tvivl om, at det igen er hunden, som må betale prisen (læs: aflivning!).
Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent opfordrer derfor TV seerne til at være meget kritiske, når de ser Hundehviskeren Cesar Millan og advarer kraftigt mod at bruge hans meget hårdhændede metoder.
Helt grundlæggende er det Dansk Kennel Klubs holdning, at hunde skal håndteres, trænes og adfærdsbehandles med forståelse for og indlevelse i hundens særlige adfærd og behov.
Vi mennesker skal sætte os i hundens sted og vurdere situationen med hundens karakteristiske adfærd og reaktionsmønster i baghovedet.
I de sidste 15 år er vi mennesker kommet langt i vores forståelse håndtering og træning uden brug af tvang og ved de mange fordele ved primært at bruge positiv forstærkning i samværet med hunden - også når det gælder løsning af problemer.
Dansk Kennel Klub anbefaler, at man skal se sig godt for, når man søger råd og vejledning til at løse adfærdsproblemer. Man bør forholde sig kritisk til råd og vejledning og lade evt. tvivl komme hunden til gode.
Har man brug for telefonisk hjælp kan DKK's medlemmer evt. søge hjælp hos DKK's hundekonsulenter. Har man brug for praktisk hjælp, kan man evt. søge råd og vejledning hos dyrlæger med speciale i adfærdsbehandling via www.dskve.dk eller hos privatpraktiserende adfærdsbehandlere, evt. via: www.sea-hund.dk
Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden
Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".
Camille Marie Saugmann Ørbæk har bloggen i denne uge, og hun har skrevet dette fine indlæg om træning. For hende skal træningen være sjov
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet
Man tager en hund i en tynd line. Så løber man rundt på de dertil udlagte måtte, og til sidst står man stille foran dommeren. Sig mig engang – hvor svært kan det være at udstille sin hund?
Regnvejr…endnu engang vælter regnen ned, og hvis din hund ikke er til regnvejr, bliver den rastløs. Denne øvelse driver forhåbentlig noget af rastløsheden væk.
Adfærd og træning:
Hvor er kimen til at lykkes?
I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.