At sidde mellem benene kan både være et sjovt lille trick, men er også en meget brugbar øvelse. Jeg tænker på øvelsen som et sted, hvor jeg ”parkerer” hunden, og hvor jeg lærer den, at der er der høj værdi i at være. Det skal blive et helle for hunden, hvor den rigtig gerne vil være, og hvor den ved, jeg ”har dens ryg”. Øvelsen er rigtig god f.eks. i venteværelset hos dyrlægen, i offentlig transport, på træningspladsen, eller bare når du står på vejen og taler med naboen.
Du skal kun bruge en masse lækre godbidder og evt. en klikker for at komme i gang.
TRIN 1: Beslut først, om hunden skal gå ind mellem benene rundt om venstre eller højre ben. Denne beslutning kan træffes ud fra, om hunden allerede har en pladskommando, hvor den enten vender lige rundt ved venstre ben eller går bag om ryggen fra højre side. Jeg ville vælge det modsatte af det, hunden allerede kender, for så vil det være nemmere for den at skelne mellem øvelserne.
TRIN 2: Hvis hunden kan følge efter et fingertarget, bruger du det, men du kan også sagtens tage en godbid i hånden, som hunden skal følge. Start med at give hunden godbidder bare for at følge et par skridt efter dit fingertarget eller efter hånden med godbid.
TRIN 3: Hunden skal føres om bag ryggen, for på den måde at kunne gå ind mellem førerens ben. Start med meget spredte ben, så der er god plads. Når hunden står ude foran dig, skal den følge efter hånden på ydersiden af benet, og hunden får sin godbid, når den står med snuden bag din knæhase. Vær så klar til at ”samle hunden op” ved at bytte til den anden hånd, som du stikker ind mellem benene fra din forside og herefter trækker fremad, for på den måde at guide hunden frem i den ønskede position. Giv flere belønninger for at stå mellem benene.
TRIN 4: Når hunden har fået flere godbidder i positionen, så smid en godbid fremad eller træd væk, så du kan gentage øvelsen flere gange. Man skal aldrig lave for mange gentagelser i træk men huske at holde pauser. Generelt er 3-5 gentagelser rigeligt, og det er supervigtigt at stoppe, hvis hunden lige har lavet øvelsen endnu bedre end sidste forsøg. En øvelse bliver sjældent bedre, hvis man bliver ved med at forsøge, så stop, når hunden har været rigtig dygtig. På den måde har den også lyst til at træne på øvelsen næste gang.
TRIN 5: Fortsæt med trin 4, men nu skal du trække hånden op mod maven, når hunden er kommet ind mellem benene, så den ved at kigge op efter hånden hjælpes ned at sidde. Giv igen mange godbidder for at få den til at blive siddende.
TRIN 6: Hunden kan nu følge fingeren rundt om højre eller venstre ben, gå ind mellem benene og sætte sig, så nu skal du begynde at trække tiden mellem godbidderne for på den måde at lære hunden at blive siddende i længere tid. Du kan nu også begynde at samle benene lidt mere og ende ud med, at du lige kan fornemme, at hunden sidder der, uden at du behøver at kigge ned. Benene må aldrig samles så meget, at hunden fastholdes.
TRIN 7: Nu er det tid til at sætte kommando på øvelsen. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig at følge fingertarget eller godbid ind mellem benene. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter, så du skal fortælle den, hvornår øvelsen er færdig ved f.eks. at sige ”fri” eller ”okay”. Du kan også langsomt øge afstanden, så hunden skal komme løbende hjem mellem benene.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement
Camille Marie Saugmann Ørbæk har bloggen i denne uge, og hun har skrevet dette fine indlæg om træning. For hende skal træningen være sjov
Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne
Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet
Det har altså ikke været den fedeste sommer indtil videre. Ikke én eneste rigtig sommerdag ifølge DMI. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen i hele landet er over 25 grader. Og nu regner det igen…
Der er et stigende fokus på vigtigheden af fysioterapi hos hunde - både efter operationer, og i forbindelse med kroniske problemer i led, sener og muskler. Et af de værktøjer, der benyttes i fysioterapien, er vibrationsplader, som bruges både til afslapning, genoptræning og funktionel styrketræning
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse