Agria Hundegåtur havde sin debut i 2016 i Stockholm som et velgørenhedsarrangement. Siden er Hundegåturen vokset hvert år og har bidraget med flere hundrede tusinde kroner til hunde, der leder efter et nyt hjem i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien og Frankrig. I år afholdes årets begivenhed digitalt på grund af pandemien.
Gratis glæde – og motion
– Med den digitale hundegåtur håber vi at sprede glæde hos hunde og deres ejere i hele landet. Sammen bidrager vi til de hunde, der har brug for ekstra hjælp, mens de venter på deres nye familier, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.
Det er gratis at deltage i Agria Hundegåtur. For hver hund der deltager og deler gåturen på Facebook eller Instagram, donerer Agria i Danmark 10 kr. til Dyreværnet.
Der er åbent for tilmeldingen på
www.agria.dk/hund/agria-hundegatur
Jo flere der går, jo flere penge vil der være til hundene.
Husk hashtag: #agriahundegåtur
Hvis du og din hund ønsker at deltage, skal du registrere dig selv og din hund på www.agria.dk/hund/agria-hundegatur.
I løbet af weekenden 18.-19. september fotograferer eller filmer du din hund under en almindelig gåtur. Filmen eller billederne lægger du herefter på enten Facebook eller Instagram og skriver #agriahundegåtur i opslaget. Husk at opslaget, du laver, skal være synligt for alle.
Pengene går til Dyreværnet
De indsamlede penge i Danmark doneres til Dyreværnet – en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Dyreværnet blev stiftet den 11. marts 1898 med det formål at redde herreløse og hjemløse hunde fra mishandling og aflivning. Foreningen modtager hverken kommunale eller statslige tilskud, men er helt afhængig af donationer fra offentligheden og erhvervslivet.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt
Studie viser, at hundeejere i højere grad end andre får den mængde motion, det kræver at leve et sundt liv
Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet