Agria hundegåtur 2021

01-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ændrede familieforhold, dødsfald, børn, nyt job ... Årsagerne til, at Simba, Djargo, Loui og de andre hunde hos Dyreværnet leder efter nye hjem er mange. Fælles for dem alle er, at de har brug for en ny chance og et kærligt, livslangt 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

 

Agria Hundegåtur havde sin debut i 2016 i Stockholm som et velgørenhedsarrangement. Siden er Hundegåturen vokset hvert år og har bidraget med flere hundrede tusinde kroner til hunde, der leder efter et nyt hjem i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien og Frankrig. I år afholdes årets begivenhed digitalt på grund af pandemien.

 

Gratis glæde – og motion

– Med den digitale hundegåtur håber vi at sprede glæde hos hunde og deres ejere i hele landet. Sammen bidrager vi til de hunde, der har brug for ekstra hjælp, mens de venter på deres nye familier, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

Det er gratis at deltage i Agria Hundegåtur. For hver hund der deltager og deler gåturen på Facebook eller Instagram, donerer Agria i Danmark 10 kr. til Dyreværnet.

Der er åbent for tilmeldingen på

www.agria.dk/hund/agria-hundegatur 

Jo flere der går, jo flere penge vil der være til hundene.

 

Husk hashtag: #agriahundegåtur

Hvis du og din hund ønsker at deltage, skal du registrere dig selv og din hund på www.agria.dk/hund/agria-hundegatur.

I løbet af weekenden 18.-19. september fotograferer eller filmer du din hund under en almindelig gåtur. Filmen eller billederne lægger du herefter på enten Facebook eller Instagram og skriver #agriahundegåtur i opslaget. Husk at opslaget, du laver, skal være synligt for alle.

 

Pengene går til Dyreværnet

De indsamlede penge i Danmark doneres til Dyreværnet – en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Dyreværnet blev stiftet den 11. marts 1898 med det formål at redde herreløse og hjemløse hunde fra mishandling og aflivning. Foreningen modtager hverken kommunale eller statslige tilskud, men er helt afhængig af donationer fra offentligheden og erhvervslivet.

 

Læs også

Forbrugerrådet Tænk anbefaler Agria Dyreforsikring

23-07-2024 10:39, af Anne Cecilie Sohl

Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

BLOG: Ny trend?: Skiskydning med hund?!

28-01-2021 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport

Hundeejere er rigere, tyndere og sundere

04-10-2022 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere skrevet om, at hundeejere får mere motion end folk uden hund. Studie viser, at det absolut ikke er den eneste fordel ved at have hund

Hundeejere får masser af motion

06-07-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Studie viser, at hundeejere i højere grad end andre får den mængde motion, det kræver at leve et sundt liv

Tag din hund med på cykeltur

26-06-2015 08:45, af Tine Luther
I Danmark elsker vi vores cykler. Og kærligheden til den tohjulede og den firbenede kan sagtens kombineres, så både hund og ejer får god motion. Men der er et par forholdsregler, du skal være opmærksom på, inden du drøner ud på cykelstierne med din hund. Agria Dyreforsikring giver her råd til at få en sikker cykeltur med hunden.

Motionsløb for hund og ejer i Tisvilde Hegn

31-01-2024 08:45, af Anne Cecilie Sohl

Foreningen DIRTY PAWS, som er en Løbeklub for hund og ejer, inviterer til løb med hund den 24. februar i Tisvilde Hegn. Tag med og få en hyggelig og sjov tur med din hund.

12 tips til cykelturen med hunden

05-04-2022 13:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Motion er godt. Sådan er det også for hunde, men der er stadig faldgruber, som man skal undgå. Her får du 12 tips til at cykle med din hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt