Mens verden sukker efter testudstyr og alskens sundhedspersonale samles for at stikke vatpinde ned i svælget på symptomramte danskere, er man i England ved at klargøre endnu et værktøj i kampen mod Covid-19.
Uden for Milton Keynes ikke langt fra London er man netop nu ved at træne hunde til at genkende lugten af Covid-19. Det er organisationen Medical Detection Dogs, der står bag træningen, og her håber man, at hundene kan lære at opsnuse sygdommen på bare seks uger.
Professor fra London School og Hygiene and Tropical Medicine, James Logan, har store forventninger til hundene.
– Vi ved, at andre luftvejssygdomme som Covid-19 ændrer vores kropslugt, så der er en meget stor chance for, at hunde kan registrere det. Dette nye diagnostiske værktøj kunne revolutionere vores indsats mod Covid-19 på kort sigt og i de kommende måneder, siger han til Metronews.
Professor Steve Lindsay fra Durham University er enig
– Hvis forskningen er vellykket, kunne vi bruge Covid-19 detekteringshunde i lufthavne i slutningen af ??epidemien til hurtigt at identificere mennesker, der bærer virussen. Dette ville hjælpe med at forhindre, at sygdommen genopstår, efter at vi har bragt den nuværende epidemi under kontrol, siger han.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre
DKK tager medansvar for, at den gradvise genåbning af Danmark kan starte hurtigst muligt. Derfor appellerer DKK til, at alle hundesportsaktiviteter forbliver indstillet i den kommende periode.
Mens vi stadig venter på, at hunde bliver sat ind i coronaopsporingen herhjemme, er man allerede langt i andre lande. I Frankrig har man netop færdiggjort et stort studie, der afslører, at hunde er fantastiske til at finde corona
Efter forsamlingsforbuddet blev skåret ned til fem personer, har Dansk Kennel Klub opdateret coronareglerne
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem
Man skal være opfindsom i disse dage, når både børn, hunde og voksne skal aktiveres. Østjysk tyv gik dog et skridt for langt
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?