Mange hunde står i øjeblikket i en uheldig situation i forhold til opnåelse af titlen Dansk Juniorchampion (DKJUCH), fordi de kan risikere at være for gamle til at udstille i juniorklassen, når ”coronatiden” er overstået.
For at komme de hundeejere i møde, hvis hund kun mangler ét juniorcertifikat (JCAC) for at opnå førnævnte titel, har DKK’s bestyrelse vedtaget en særordning om, at ét juniorcertifikat kan erstattes af et reserve-juniorcertifikat eller et CK opnået i udstillingsåret 2020 for at få godkendt titlen DKJUCH.
De 3 tællende kvalifikationer skal stadig være opnået hos 3 forskellige dommere. Til gengæld må CK’et gerne være opnået i en anden klasse end juniorklasse, f.eks. mellemklasse eller åben klasse, hvis hunden er blevet for gammel til at stille i juniorklasse, når udstillingerne genoptages.
Titlen DKJUCH kan således nu opnås på følgende måder:
Særordningen gælder foreløbigt hele udstillingsåret 2020. Skulle udstillingspausen vise sig at blive længere end forventet p.t., er bestyrelsen klar til tage ordningen op til revurdering.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Fredagens pressemøde bød på nye restriktioner, som naturligvis også har konsekvenser for hundesporten. Her får du DKK’s overblik
En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske
Hvert år plejer DKK at afholde seks internationale udstillinger. Men vi kommer næsten til at runde 500 dage mellem den forrige og den næste
BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene
Engelsk undersøgelse har kigget på konsekvenserne af lockdown, og det ser desværre skidt ud
Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen
Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse