Som mange nok har haft mistanke om, så er der sket en stigning i antallet af hundetyverier under lockdownperioden. Sådan ser det i hvert fald ud i England.
Her har foreningen Doglost, der forener stjålne hunde med deres ejere, registreret en stigning på 65 procent i antallet af stjålne hunde i forhold til samme periode sidste år.
I perioden 23. marts til 1. juni 2019 havde foreningen 29 sager om stjålne hunde. Dette tal var i samme periode i 2020 steget til 48 hunde.
Nu kan et enkelt eksempel på en stigning i en privat organisation naturligvis være misvisende.
Men i sidste uge gik politiet i Cambridgeshire ud med en advarsel til hundeejere om at passe godt på deres hunde, da politiet i de seneste to måneder havde registreret 34 stjålne hunde i deres område.
I England er det især racerne labrador, jack russell terrier og chihuahua, som tyvene går efter, da de er nemme at komme af med igen.
Der er ikke tal på udviklingen i Danmark, men når man hører opdrættere, der bliver kimet ned af mere eller mindre seriøse hvalpekøbere, og når DBA og Gul og Gratis til tider er støvsugede for hvalpeannoncer, så er der ingen tvivl om, at der er stor efterspørgsel. Og den slags kan mindre hæderlige personer jo godt lide. Derfor: Pas nu på jeres hunde derude.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Flere følelser er på spil, når et kæledyr forsvinder, og derfor bør lovgivningen skelne mellem døde ting og levende væsner, lyder det fra både minister og dyreorganisationer.
Torsdag var der indbrud i Birgit Seloys hus på Lolland. Her stjal tyvene blandt andet to mops hvalpe
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke
Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne
Som mange nok havde ventet, er udstillingen i Roskilde aflyst
Efter forsamlingsforbuddet blev skåret ned til fem personer, har Dansk Kennel Klub opdateret coronareglerne
90 respiratorer fra dyreverdenen kan blive sendt til sundhedsvæsnet, hvis coronavirus bliver så slem, som man kan frygte. Formand for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke det får store konsekvenser for dyrene
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?