Dyrlæger ønsker klar melding fra dyrlægeforening

30-03-2020 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I en artikel på A4 Arbejdsliv står to dyrlæger frem og fortæller om deres udfordringer i forbindelse med Coronavirus.

Bente Aakjær Sørensen fra Aalborg og Lene Boysen fra Virum mener begge, at det er problematisk, at Den Danske Dyrlægeforening ikke går ud med klare retningslinjer for dyrlæger i denne tid. For mens Folketinget opfordrer eksempelvis frisører til at lukke deres saloner, så er der ingen regler for dyrlæger, hvilket overrasker de to dyrlæger.

– Jeg kan ikke rigtigt se forskellen på, om man er frisør, tandlæge, eller om man er dyrlæge, der står med en halv meters afstand fra dyreejeren, der holder sit dyr under en konsultation, siger Berit Aakjær Sørensen til A4 Arbejdsliv.

Derfor mener hun og mange andre dyrlæger, at Den Danske Dyrlægeforening bør gå ud med nogle klare retningslinjer for dyrlægerne, for mens alle dyrlæger gerne vil behandle og være der for dyrene, så ønsker de ikke at udsætte folk for smitterisiko ved at komme i klinikkerne.

Derfor bliver der nu ifølge A4 Arbejdsliv lavet en underskriftindsamling blandt dyrlæger og ansatte i dyrlægeklinikker, hvor der opfordres til helt klare linjer fra Den Danske Dyrlægeforening.

– Personalet i mange dyrlægeklinikker er utrygge, fordi der er risiko for smitte af corona, når de er på arbejde. I dag kommer der stadigvæk ejere ind for at få klippet kløerne på deres hund, og det er slet ikke akut. Mange er kede af, at de skal stå og rode med det, mens cheferne venter på en udmelding fra Dyrlægeforeningen, siger Lene Boysen til A4 Arbejdsliv.

Hanne Knude Palshoff, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening forstår ikke kritikken. Hun mener ikke, at foreningen skal gå ind og bestemme over dens medlemmer, men opfordrer til, at dyrlægerne tilser alle dyr, men samtidig følger statens retningslinjer.

– Hvis vi begynder kun at tage akutte ting, synes jeg virkelig, at dyrene bliver tabere i den her situation. Og så er tandlægerne meget mere udsatte ved den direkte kontakt til mulige smittebærere. Vi har mulighed for at holde andre mennesker på afstand, siger hun til A4 Arbejdsliv.

 

Læs mere om sagen her og her

Læs også

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

Fra HUNDEN: Naturlig smertelindring ved ledsmerter

24-04-2025 07:04, af Ditte Jensen, veterinær rehabiliteringsterapeut, Laser Til Dyr

Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.

Kølervæske kan være dødelig for hunde

19-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse