Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog sidste mandag en anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse om efterladt hund.
Hunden havde været efterladt alene i to uger på en adresse på Lolland.
Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for folketidende.dk.
Det var en anonym borger, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse.
Den anonyme borger fortalte, at ejeren var bortrejst til Rusland i forbindelse med en begravelse, men at vedkommende efter to uger endnu ikke var vendt tilbage til sin ejendom.
Borgeren bliver på et tidspunkt ringet op af den person, der oprindelig skulle have passet hunden, og spurgt, om han kan kigge til hunden.
Han får at vide, der skulle ligge en nøgle et givent sted, men der lå den ikke. Så bliver borgeren bekymret og kontakter Dyrenes Beskyttelse, som kører ud til adressen.
De banker på døren, men der er ikke tegn på noget liv. De forsøger at få en reaktion fra hunden i over en time, men der sker ikke noget.
Ved at skabe en masse larm, får de endelig en reaktion fra hunden. Herefter forsøger de at få et overblik over hundens tilstand ved at kigge gennem forskellige vinduer.
De vurderer, at hunden ikke er i fare for at dø den pågældende dag, og de beslutter derfor, at give ejeren en dag til at vende tilbage, inden de kontaktet politiet.
Dagen efter konkluderer de, at ejeren ikke havde været der, hvorfor de kontakter politiet.
Efter en halv times tid står der en politipatrulje. De får tilladelse til at bryde ind. De kommer ind via et kældervindue og får åbnet døren op.
Hunden er både aggressiv og utryg.
I huset står skålene med vand og mad helt tomme og på gulvet ligger der knive, en økse og glasflasker, som hunden nemt kunne skade sig på.
Hunden er i dårlig forfatning. Rygraden har en pukkel og munden er fuldstændig ødelagt, efter at den har kæmpet for at komme ud ved at bide sig igennem dørkarme og døre.
Desværre stod hunden ikke til at redde. Den blev senere aflivet.
I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu.
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
Det er næsten ved at være en tradition, at Dyrenes Beskyttelse skal frygte for deres vagtcentral, når finansloven forhandles. Nu er den heldigvis reddet igen
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
I starten af denne måned blev Dyrenes Beskyttelse kaldt ud til et hjem ved Juelsminde. De hunde, de fandt så umiddelbart raske ud, men der gemte sig flere ting i huset
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse