Hos Dyrenes Beskyttelse er man noget chokeret i disse dage. Den vagtcentral, som de har haft stor succes med, ser ud til at modtage seks millioner kroner færre i 2020, end den har gjort i de forløbne år.
Det kan man se i regeringens finanslovsudspil.
– Det er jo mange penge, vi pludselig ser ud til at skulle undvære. Og bliver det gennemført, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi kan spare på økonomien, og det kan blive nødvendigt at se på bemandingen, fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.
Hun forstår ikke, hvorfor pengene ser ud til at forsvinde.
– Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at vi skal kastes ud i den usikkerhed, som vi befinder os i nu. Det er jo altså småpenge i en finanslov, så jeg synes det virker unødvendigt, siger hun.
Vagtcentralen har i den grad ellers nok at lave. I 2018 kom der hele 4500 anmeldelser om dyreværnssager, hvilket var 23 procent flere end året før. Derudover kommer en masse sager med påkørsler af hjorte. Noget som også er i stigning hos Dyrenes Beskyttelse.
–Vi har jo hele beredskabet til at klare det, og vi står jo til rådighed 24 timer i døgnet 365 dage om året, så det kræver altså bare noget økonomi, lyder det fra Britta Riis, der håber, at regeringen når at komme på bedre tanker.
– Ja vi er der bekymrede for, at det går igennem, men heldigvis er der også partier i oppositionen, som nu melder ud, at de ikke vil støtte det.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Må politikerne tage deres hunde med på arbejde? Ja det må de gerne, men hundene må ikke længere løbe uden snor på gangene
Efter kritik af ordlyden i en lovtekst om ny dyrevelfærdslov, bøjer regeringen sig nu og erkender, at dyr også er følende væsner
For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.
Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion
De fleste har forhåbentlig opdaget, at der er valgkamp netop nu. Vi har stillet de politiske partier lidt spørgsmål om hunde. Cirka halvdelen af partierne er vendt tilbage med svar. Dem får du her
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet