Finanslov: 6 mio. mindre til 1812

15-11-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I det finanslovsudspil regeringen har fremlagt, er der afsat to millioner kroner til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hidtil har modtaget otte millioner kroner om året

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Hos Dyrenes Beskyttelse er man noget chokeret i disse dage. Den vagtcentral, som de har haft stor succes med, ser ud til at modtage seks millioner kroner færre i 2020, end den har gjort i de forløbne år.

Det kan man se i regeringens finanslovsudspil.

– Det er jo mange penge, vi pludselig ser ud til at skulle undvære. Og bliver det gennemført, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi kan spare på økonomien, og det kan blive nødvendigt at se på bemandingen, fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Hun forstår ikke, hvorfor pengene ser ud til at forsvinde.

– Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at vi skal kastes ud i den usikkerhed, som vi befinder os i nu. Det er jo altså småpenge i en finanslov, så jeg synes det virker unødvendigt, siger hun.

Vagtcentralen har i den grad ellers nok at lave. I 2018 kom der hele 4500 anmeldelser om dyreværnssager, hvilket var 23 procent flere end året før. Derudover kommer en masse sager med påkørsler af hjorte. Noget som også er i stigning hos Dyrenes Beskyttelse.

–Vi har jo hele beredskabet til at klare det, og vi står jo til rådighed 24 timer i døgnet 365 dage om året, så det kræver altså bare noget økonomi, lyder det fra Britta Riis, der håber, at regeringen når at komme på bedre tanker.

– Ja vi er der bekymrede for, at det går igennem, men heldigvis er der også partier i oppositionen, som nu melder ud, at de ikke vil støtte det.

 

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Regering i kovending, dyr har også følelser

17-01-2020 09:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter kritik af ordlyden i en lovtekst om ny dyrevelfærdslov, bøjer regeringen sig nu og erkender, at dyr også er følende væsner

Nogenlunde tilfredshed med ny Dyrevelfærdslov

07-02-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion

 

Nye hunderegler på Christiansborg

10-01-2022 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Må politikerne tage deres hunde med på arbejde? Ja det må de gerne, men hundene må ikke længere løbe uden snor på gangene

Politiske partier om hundepolitik

28-10-2022 11:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste har forhåbentlig opdaget, at der er valgkamp netop nu. Vi har stillet de politiske partier lidt spørgsmål om hunde. Cirka halvdelen af partierne er vendt tilbage med svar. Dem får du her

Kinesisk en–hunds–politik

22-11-2011 14:10, af Tine Luther
Kinesernes et–barns–politik videreføres nu til kæledyr i det nordøstlige Kina.

Ny høm-høm-politik

31-10-2012 14:37, af Tine Luther
Hundeejere smider høm-høm-poser fra sig i naturen. Det skal stoppes. Poserne er - som alt andet plastik - mange år om at blive nedbrudt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.