Når solen skinner, og skovbunden er fuld af dufte og liv, er det svært at finde et bedre sted at være hund end i en af landets mange hundeskove. Her får hunde mulighed for at løbe frit, udforske og lege i deres eget tempo.
Men et besøg i hundeskoven handler om meget mere end bare løb og leg. Der venter nemlig en lang række fordele og gode oplevelser for både hund og ejer, når I træder ind mellem træerne og lader snoren falde.
En hundeskov er et område, enten indhegnet eller åbent, hvor hunde må løbe frit og socialisere med andre hunde. Som hundeejer er det vigtigt at følge de gældende regler, så både du, din hund og andre besøgende får en god oplevelse. Reglerne for den enkelte hundeskov er som regel opslået ved indgangen, så husk altid at være opmærksom på dem, inden du går ind.
Få et overblik over hundeskove nær dig lige her.
Frit løb under åben himmel
Ifølge familiedyrschef for Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, er den frihed, hundene mærker ved at bevæge sig uden snor, en af de største glæder ved hundeskove:
– At få lov til at løbe, snuse og lege i det åbne terræn styrker ikke bare hundens krop, men giver også en dejlig følelse af frihed. I skoven kan de få brændt energi af og blive aktiveret på en måde, som almindelige gåture sjældent kan give, forklarer han.
Men efter en tur i skoven, er det også vigtigt at tilse hunden, når man kommer hjem.
– Grene, torne og ujævnt underlag i skoven kan give småskrammer, når din hund har løbet rundt. Desuden risikerer den også, at flåter sætter sig i pelsen, og derfor er det vigtigt at tjekke din hunds poter og ben, når I kommer hjem, siger Jens Jokumsen.
Nye venner og vigtige erfaringer
Hundeskoven er også et sted, hvor din hund kan møde andre hunde og få vigtige sociale erfaringer. Gennem leg og samvær lærer hunde at aflæse kropssprog, vise hensyn og få positive oplevelser.
Langt fra alle hunde trives i store grupper, hvilket indimellem kan føre til konflikter. Det er derfor vigtigt at holde øje med både din egen og andre hundes signaler.
– At kunne læse sin hund, kalde den til sig og tage ansvar, er nøglen til en god oplevelse for alle, siger Jens Jokumsen.
En skovbund fuld af indtryk
Hundeskove byder på varieret terræn, nye dufte, lyde og masser af spændende indtryk – alt sammen noget, der stimulerer din hunds sanser. Hunde har behov for at blive aktiveret mentalt, og netop her giver hundeskoven nogle unikke muligheder, fortæller Jens Jokumsen: – De forskellige omgivelser giver rig lejlighed til at udforske, snuse og opleve nyt på hver tur. Særligt sporarbejde og små søgelege, hvor din hund får lov til at bruge næsen, kan være både sjove og givende aktiviteter, der efterlader de fleste hunde glade og mentalt stimulerede, når turen er slut.
Tid sammen, der styrker båndet mellem hund og ejer
Et besøg i hundeskoven er også tid til bare at være sammen. Når du slipper hverdagen og følger din hunds tempo, opstår der plads til nærvær, sjov og fælles oplevelser.
Her kan du både træne indkald, øve kontakt og nyde samværet i naturen. Det styrker ikke bare båndet mellem jer, men gør også turen til noget, både du og din hund kan glæde sig til.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.
Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund
Tirsdag blev en hund skudt af en politibetjent. Hunden flygtede ind i en skov i Lisbjerg ved Aarhus og er ikke set siden. Derfor beder Østjyllands Politi om offentlighedens hjælp
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet