Den lille franske bulldog Gismo har haft ondt. Rigtig ondt. Den kom i nødpension på Dansk Dyreværn Aarhus, fordi ejeren var blevet syg. Lille Gismo på 3 år havde hævede betændte ører og sprængte trommehinder. Det var så slemt, at den blev nødt til at få ørerne renset i fuld narkose. Nu ser fremtiden lysere og smertefri ud for Gismo, som snart er klar til at blive videreformidlet til en ny og kærlig familie.
– Gismos sag går fra at være en nødpension til en dyreværnssag, fordi hun har gået med rigtig smertefulde ører så længe, uden at ejer har gjort noget, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.
Hunden overdrages til internatet
Da Gismo kommer i nødpension tilbage i september, starter internatet behandlingen. Men hver gang at Gismos ører bliver renset op, så danner der hurtigt voldsomt meget ørevoks igen, og det bekymrer personalet på dyreinternatet.
– Økonomisk bliver det fuldstændig ude af proportioner, hvis hunden skal have renset ører hver måned, og vigtigst af alt, hvad med livskvaliteten for hende. Er det et godt hundeliv for Gismo? spørger Karina Hindborg.
Nødpensionen trækker i langdrag. Gismos ejer kommer ikke og henter den, og til sidst bliver dyreinternatet nødt til at stille hårdt mod hårdt. De sender en skrivelse ud til ejeren, om at hvis hunden ikke bliver hentet inden den dato, så bliver hunden overdraget til Dansk Dyreværn Aarhus. Politiet har også været indover, fordi dyrlægeregningen voksede. Det ender med at Gismo bliver overdraget til dyreinternatet for en måneds tid siden.
Nyt foder er løsningen
Gismo bliver betegnet som en allergihund. I starten fik den dryppet ører to gange om dagen, men nu er de nede på 1 gang om ugen. Desuden får den binyrebarkomon hver dag. Men det er symptombehandling, fastslår Karina Hindborg.
– Vi er gået igang med at arbejde på årsagerne til at hendes ører reagerer, som de gør. Hvad er det i omgivelserne, som fremprovokerer betændelsen? I samarbejde med vores egen dyrlæge kontaktede vi derfor en alternativ behandler. Den nye behandler var overbevist om, at det var foderet, som var årsagen, siger Karina Hindborg.
Derfor er Gismo sat på specialdiæt. Hun skal enten have hjemmelavet foder, eksempelvis kylling, lyst kød, fisk, grøntsager og udkogt ris. Eller så skal hun have noget specielt allergikost. Og ingen godbidder. Denne behandling er internatet begyndt på, og de kan allerede nu mærke en forbedring. Men for den nye ejer skal der altid holdes øje med Gismos ører, så en mulig betændelsestilstand bliver taget i opløbet.
Klar til at komme videre
Gismo er en glad lille fransk bulldog. Den kommer nysgerrigt hen og hilser på alle folk, og fremtiden ser lys ud for den lille hund. Men nu har den også stået på dyreinternatet længe, og for en lille hund, som har brug for nærvær og tæthed, så kan det godt være hårdt.
– Gismo er verdens bedste lille hund. Hun er enormt livsglad, men jeg kan også godt mærke på hende, at hun snart skal videre. Gismo har allerede været på weekend hos en af vores frivillige, og det tog hun super pænt, så nu er hun snart klar til at komme på vores hjemmeside til videreformidling, afslutter Karina Hindborg.
Se mere her
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Hver måned får vi indsendt så mange flotte fotos fra jer læsere, at det er synd og skam, at kun tre bliver vist i bladet. Derfor indfører vi nu Dagens Læserfoto på hunden.dk, hvor vi dagligt lægger et af de billeder, vi har fået tilsendt ud på nettet.
En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling
Hot spot er inficerede sår der dukker op i varmt og badevenligt vejr. Hunde er især udsat, der hvor pelsen er tæt - på kinder, under ører, ved hals og på lænden
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen
Ni hvalpe og 10 voksne hunde blev via frugtbart samarbejde reddet fra en hård skæbne. En ansvarlig ejer gjorde, at det store dyreværnsarbejde med hundene hurtigt kunne komme i gang, og hundenes fremtid blive sikret
Nyt stort studie viser, at DNA-tests kan bruges til at forudsige, hvilke sygdomme en hund kan komme til at lide af. Det bliver en stor hjælp for hundeejere fremover
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse