De sidste dage er en kvinde flere gange blevet set køre rundt med en masse hunde i bilen i Nordsjælland. Politiet har været inde over sagen, men de mente ikke, hundene led overlast.
Kvinden har ikke kun kørt rundt på vejene i Nordsjælland. Hun har også kørt de sociale medier tynde, idet særligt Facebook har flydt over med bekymrede indlæg om kvinden og de mange hunde.
Tirsdag eftermiddag tog sagen så en dramatisk drejning, da en gruppe borgere tog sagen i egen hånd og spærrede vejen for bilen med de mange hunde i Bernstorffsparken i Gentofte.
Ifølge TV2 Lorry fandt politiet hverken chip eller øretatoveringer på hundene, som viste sig at være 13 små blandingshunde. Derfor blev hundene sendt på Dyreværnets internater, mens sagen undersøges.
Der bredte sig en virtuel jubelstemning, da Dyreværnet tirsdag breakede, at de 13 hunde nu var i deres varetægt, og at der ville blive passetgodt på dem.
Onsdag snakkede hunden.dk med Signe Sehested Lund fra Dyreværnet. Hun kunnedog ikke give nogen opdatering på hundenes situation.
- Sagen er netop nu ved at blive undersøgt af Nordsjællands Politi, og derfor har vi ikke nogen kommentarer lige nu, lød det undskyldende fra værnets presseansvarlige.
I et facebooksopslag fra tirsdag aften opfordrer Nordsjællands Politi til, at man maner til besindighed i sagen. Yderligere framgår det af opslaget, at politiet ikke mener, hundene har lidt overlast. Et opslag, der dog har fået en hel del kritiske kommentarer.
Opdatering kl. 15.13
Nordsjællands Politi oplyser i en pressemeddelelse onsdag, at hundene ikke har lidt overlast, og at de rent faktisk var chippede.
Hos Dyreværnet fandt man chip i alle hunde, og oplysningerne herfra passede med dem, den 37-årige norske kvinde, som kørte i bilen, havde i de medbragte dyrepas.
- Hundeflokken består af fem hunde og otte hvalpe, der er født i maj måned i år. De er alle blevet undersøgt, og der er ingen tegn på, at de har været udsat for misrøgt eller har lidt nød, udtaler Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee i pressemeddelelsen.
Den 37-årige norske kvinde var onsdag eftermiddag til afhøring hos politiet. Her oplyste hun, at hun er på vej fra Polen til Norge. Undervejs ville hun holde lidt ferie i Danmark. Under hendes ophold har hundene om natten opholdt sig i hendes bil, hvor de har haft adgang til mad, vand og frisk luft.
- Der er ingen tvivl om, at mange borgere har været bekymrede for hundenes ve og vel. Sagen her viser, at der blandt borgerne er en stor interesse for dyrevelfærd, men også at det er vigtigt, at der ikke drages forhastede konklusioner, lyder det fra politikommissær Morten Riisager-Pedersen.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand
Hunde, der kommer illegalt ind i landet, er et stigende problem og en god forretning. I aften afdækker Kontant på DR1, hvordan den ulovlige import foregår
Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom
I februar 2017 blev 61 misrøgtede hunde fundet på en gård i en lille by tæt ved Randers. Sagen ligger i dag hos Det Veterinære Sundhedsråd, skriver Randers Amtsavis
Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.