Omsorg, vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. I 16 år har de arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, men i år udvider projektet til Aarhus.
De frivillige dyrlæger hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og sikre en bedre velfærd for hundene.
Siden Dyrenes Beskyttelse fusionerede med Hjemløsedyrlægerne i København, og begyndte at hjælpe med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet. I foråret kom tilbuddet til Odense, og nu er turen kommet til århusianerne.
- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se igennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde i Aarhus, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Projektet med Hjemløsedyrlægerne er en vigtig del af Dyrenes Beskyttelses arbejde, da det gennem det samarbejde, er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for, men også områdeformand i Aarhus, Susanne Kjeldal, er glad for at projektet kommer til Aarhus:
- Det er fantastisk, at hjælpen nu kommer helt derud, hvor dyrene er. Dyrene kan få ordnet vaccinationer, kloklip og andre små indgreb, hvilket er med til at forbedre dyrenes sundhed og velbefindende. Og så er det godt at de hjemløse kan få vendt deres mulige bekymringer for dyrene med en dyrlæge. Det er en stor glæde for os i Dyrenes Beskyttelse, at vi nu også kan række ud til hjemløse og deres dyr i Aarhus.
Første konsultation 3. november
Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Aarhus. Det kommer til at foregå d. 3. november og dyrlægerne kommer til at stå på en p-plads ved Værestedet, Jægergårdsgade 107.
- Vi er meget stolte over, at det nu er muligt at udvide til Aarhus. Det har hele tiden været vores håb, at tiltaget med tiden kunne udvides til flere steder i Danmark, og vi er derfor meget glade for at kunne tilbyde de hjemløse i Aarhus dyrlægehjælp, afslutter Yvonne Johansen.
I hundeskoven kan din hund slippe hverdagens snor, bruge kroppen og møde andre hunde – alt sammen i naturens grønne rammer. Men hvad er det egentlig, der gør hundeskoven så fantastisk for både hund og ejer? Og hvordan få du det bedste ud af jeres næste tur?
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet