Ifølge et anklageskrift havde en 35-årig mand og en 36-årig kvinde holdt hundehvalpe i et skur på en kolonihavegrund i Aarhus N, men henblik på videresalg. Selvfølgelig uden Fødevarestyrelsens tilladelse.
Den 35-årige endte dog med at påtage sig hele skylden i retten tirsdag, hvor den 36-årige kvinde slet ikke mødte op, og hendes tiltaleforhold blev derfor skilt ud af sagskomplekset.
Ifølge anklageskriftet drejede sagen sig om mishandling af i alt seks hunde. To fransk bulldoghvalpe, en mopshvalp, to malteserhvalpe, samt en voksen yorkshire terrier.
Mishandlingen af hundene var foregået ved at tiltalte havde holdt hundene indespærret i et aflåst træskur, hvor de havde udsat dem for stød med et stødhalsbånd. Halsbåndene blev aktiveret så snart hundene gøede eller lavede andre høje lyde. Det medførte både smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe for hundene.
Desuden er fem af hundene blevet importeret fra Rumænien uden gyldige veterinærcertifikater.
Hos tiltalte fandt man yderligere 20 forskellige veterinære lægemidler uden etiket fra hverken dyrlæge eller apotek - også importeret fra udlandet.
Kirsten Skov-Petersen, der er anklager i sagen, nedlagde påstand om en bødestraf på 12.500 kroner, og det endte den35-årige mand at gå med til.
Bøden kunne i sagens natur have været højere (på omkring 30.000 kroner), men fordi sagen har været længe undervejs i retsvæsnet, får den dømte en rabat.
Sagen begyndte allerede tilbage i 2019, men der har siden været en lang sagsbehandlingstid i politi- og anklagemyndigheden, og siden anklageskriftet lå klar er der gået omkring to år i retsvæsnet.
Siden den 35-årige har påtaget sig hele ansvaret i sagen, er tiltalerne mod den 36-årige kvinde frafaldet, oplyser Kirsten Skov-Petersen til TV2-Østjylland og hun siger:
— Det var hans hunde, og det var ham, der havde medicinen, rekvirerede stødhalsbåndene og importerede hundene. Han har erhvervstilladelse til at handle med hunde, men han havde ikke fået de rigtige papirer med dem.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet