Dømt for at mishandle hundehvalpe

18-01-2024 13:00, af Anne Cecilie Sohl

En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.

Copyright Ridehesten.com
I alt seks hunde blev i en periode udsat for mishandling i et skur i Aarhus N. Foto: AdobeStock

Ifølge et anklageskrift havde en 35-årig mand og en 36-årig kvinde holdt hundehvalpe i et skur på en kolonihavegrund i Aarhus N, men henblik på videresalg. Selvfølgelig uden Fødevarestyrelsens tilladelse. 

Den 35-årige endte dog med at påtage sig hele skylden i retten tirsdag, hvor den 36-årige kvinde slet ikke mødte op, og hendes tiltaleforhold blev derfor skilt ud af sagskomplekset.

Ifølge anklageskriftet drejede sagen sig om mishandling af i alt seks hunde. To fransk bulldoghvalpe, en mopshvalp, to malteserhvalpe, samt en voksen yorkshire terrier. 

Mishandlingen af hundene var foregået ved at tiltalte havde holdt hundene indespærret i et aflåst træskur, hvor de havde udsat dem for stød med et stødhalsbånd. Halsbåndene blev aktiveret så snart hundene gøede eller lavede andre høje lyde. Det medførte både smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe for hundene. 

Desuden er fem af hundene blevet importeret fra Rumænien uden gyldige veterinærcertifikater.

Hos tiltalte fandt man yderligere 20 forskellige veterinære lægemidler uden etiket fra hverken dyrlæge eller apotek - også importeret fra udlandet. 

Kirsten Skov-Petersen, der er anklager i sagen, nedlagde påstand om en bødestraf på 12.500 kroner, og det endte den35-årige mand at gå med til.

Bøden kunne i sagens natur have været højere (på omkring 30.000 kroner), men fordi sagen har været længe undervejs i retsvæsnet, får den dømte en rabat.

Sagen begyndte allerede tilbage i 2019, men der har siden været en lang sagsbehandlingstid i politi- og anklagemyndigheden, og siden anklageskriftet lå klar er der gået omkring to år i retsvæsnet.

Siden den 35-årige har påtaget sig hele ansvaret i sagen, er tiltalerne mod den 36-årige kvinde frafaldet, oplyser Kirsten Skov-Petersen til TV2-Østjylland og hun siger:

— Det var hans hunde, og det var ham, der havde medicinen, rekvirerede stødhalsbåndene og importerede hundene. Han har erhvervstilladelse til at handle med hunde, men han havde ikke fået de rigtige papirer med dem.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.