Ifølge et anklageskrift havde en 35-årig mand og en 36-årig kvinde holdt hundehvalpe i et skur på en kolonihavegrund i Aarhus N, men henblik på videresalg. Selvfølgelig uden Fødevarestyrelsens tilladelse.
Den 35-årige endte dog med at påtage sig hele skylden i retten tirsdag, hvor den 36-årige kvinde slet ikke mødte op, og hendes tiltaleforhold blev derfor skilt ud af sagskomplekset.
Ifølge anklageskriftet drejede sagen sig om mishandling af i alt seks hunde. To fransk bulldoghvalpe, en mopshvalp, to malteserhvalpe, samt en voksen yorkshire terrier.
Mishandlingen af hundene var foregået ved at tiltalte havde holdt hundene indespærret i et aflåst træskur, hvor de havde udsat dem for stød med et stødhalsbånd. Halsbåndene blev aktiveret så snart hundene gøede eller lavede andre høje lyde. Det medførte både smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe for hundene.
Desuden er fem af hundene blevet importeret fra Rumænien uden gyldige veterinærcertifikater.
Hos tiltalte fandt man yderligere 20 forskellige veterinære lægemidler uden etiket fra hverken dyrlæge eller apotek - også importeret fra udlandet.
Kirsten Skov-Petersen, der er anklager i sagen, nedlagde påstand om en bødestraf på 12.500 kroner, og det endte den35-årige mand at gå med til.
Bøden kunne i sagens natur have været højere (på omkring 30.000 kroner), men fordi sagen har været længe undervejs i retsvæsnet, får den dømte en rabat.
Sagen begyndte allerede tilbage i 2019, men der har siden været en lang sagsbehandlingstid i politi- og anklagemyndigheden, og siden anklageskriftet lå klar er der gået omkring to år i retsvæsnet.
Siden den 35-årige har påtaget sig hele ansvaret i sagen, er tiltalerne mod den 36-årige kvinde frafaldet, oplyser Kirsten Skov-Petersen til TV2-Østjylland og hun siger:
— Det var hans hunde, og det var ham, der havde medicinen, rekvirerede stødhalsbåndene og importerede hundene. Han har erhvervstilladelse til at handle med hunde, men han havde ikke fået de rigtige papirer med dem.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde