På jagt efter hundemishandler i Malmø

02-02-2024 10:16, af Anne Cecilie Sohl

I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu. 

Copyright Ridehesten.com
En hundemishandler har i længere tid været på fri fod i Malmø. Sagen er endnu ikke opklaret. Foto: AdobeStock

I fire år har politiet og borgere i Malmø forgæves forsøgt at afsløre en hundemishandler, der rundt om i byen og dens parker har spredt små hjemmebagte boller med livsfarligt indhold for hunde. Det har skabt en grim frygt for alle hundeejere i byen, der skal være ekstra årvågne når de går tur med deres hunde. 

Vidner der har opdaget bollerne før hunden, har beskrevet dem som nærmest "professionelt" udseende. De er fyldt med glasskår og skarpe metalsplinter, som i værste fald vil rive maven op på de stakkels dyr, der indtager dem. 

Gennembrud i sagen

Endelig en december aften 2023 skete der et gennembrud i sagen. Et vidne så en ældre dame komme gående gennem en af byens parker. En "almindelig mormor i 70'erne", der lignede alt andet end en hundemishandler. Alligevel synes vidnet at der var noget mistænkeligt over hende. Hun tog nemlig noget op af tasken, og smed det på græsplænen foran sig.

Det kvindelige vidne ved navn Åsa Fallsten var ekstra opmærksom grundet de mange historier om hundemishandleren, der de seneste år var blevet bragt i bl.a. den lokale avis, Sydsvenskan. Avisen har i lang tid forsøgt at komme til bunds i sagen ved bl.a. at etablere en gruppe kaldet "Sporhundene". Gruppen består af en flok journalister, som har fået tips fra læsere, brugt data og personlig overvågning af mistænkte samt ringet på døren hos folk som bor i områder hvor hundemishandlere har slået til ad flere omgange. 

I lang tid har deres hovedmistænkte været en ældre kvinde, der i perioder har været bortrejst over længere tid. I selv samme perioder har de såkaldte "hundbullar" ikke været at finde i byen. 

Da Åsa Fallsten henvendte sig til den ældre dame hun så i parken, var det tydeligt at hun ikke var snakkesalig - og i samme øjeblik forsøgte hun hurtigt at samle de ting op, hun havde smidt i græsset. 

Kort efter ankom politiet og de fandt noget opsigtsvækkende i hendes taske. De beskriver det som en "madmasse" blandet med glasskår. Efterfølgende ransagede politiet også den ældre kvindes hjem, hvor hun blev afhørt og bevismateriale blev beslaglagt. Hun er blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. 

Sagen sluttede ikke der

Desværre kan byens hundeejere endnu ikke vide sig sikre når de går en tur med deres hunde. Der bliver nemlig ved med at dukke nye boller op i byens parker, gader og stræder. 

Det vides ikke om det er den ældre dame, der ufortrødent fortsætter sin mishandling af byens hunde, eller om der er tale om nye gerningsfolk. I flere kriminalsager sker der ofte dét, at andre personer kopierer gerningsmanden, efter hvad de har set i medierne. Eksperter i psykologi forklarer at det kan være fordi de søger opmærksomheden, som får dem til at føle sig som noget mere. 

Hundeejere i Malmø må derfor fortsat være ekstra opmærksomme når de lufter deres hunde.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet