Sidste uge gennemførte vi på hunden.dk en uvidenskabelig undersøgelse, hvor vi spurgte læserne om flere skraldespande ville løse problemet med hundeejere, der ikke samler lort op efter deres hunde.
79,8 procent af de medvirkende mente, at flere skraldespande ville være den rigtige vej mod en løsning på problemet, mens 20,2 procent svarede nej.
Mens hundens læsere altså er ret overbeviste om, at flere skraldespande vil være et skridt i den rigtige retning, så er man hos Hold Danmark Rent mere tvivlsom overfor forslaget.
Hold Danmark Rent har i samarbejde med DKK gennemført projektet, hvor de delte klistermærker ud til folk, som gerne ville lægge skraldespand til hundelorte fra gaden.
– Det er ikke antallet af skraldespande, der gør den store forskel i praksis, når vi skal udfordringen med henkastet affald på gaden til livs. Det handler meget mere om, at vi skal have tid, lyst og overskud til at finde dem, der er der og dermed gøre noget godt for hinanden, lyder det fra projektleder Anette Juul Jensen.
Det er da ulækkert
Anette Juul Jensen mener ikke, at efterladte hundelorte hører til blandt de største affaldsproblemer i Danmark.
– Når man taler om henkastet affald, så er efterladte hundelorte og henkastede hundelorteposer ikke det som står øverst på listen, - hverken hvad angår det, som vi finder mest af eller det som borgerne tager mest afstand fra. Der er langt større problemer med andre typer af affald. Men det er absolut ikke det samme som, at dette ikke er problematisk. For i de særlige områder, hvor antallet af begge dele er højt, da er det meget generende for alle, siger hun.
En vej frem mod at mindske antallet af hundelorte hedder sammenhold.
– Mønsterafbrydelsen starter hos hundelufterne selv, og her ser vi en klar forbedring jo bedre et sammenhold der er i lokalområdet og jo tættere vi er på vores egen matrikel. Men dette gør sig igen også gældende for alt andet henkastet affald, siger Anette Juul Jensen og erkender, at det ikke er billedet i alle af samfundets grupper.
– Der en vis tendens til at børn og unge falder lidt for ”ulækker” effekten. I boligområder med travle forældre og dermed mange unge hundeluftere om eftermiddagen er forekomsten af efterladte hundelorte større. Så måske trænger vi til at tage en dialog over middagsbordet med familiens yngste hundeelskere om betydningen af et lortefrit nærmiljø.
På Hunden.dk er vi klar over, at det ikke er vores læsere, der lader lorten ligge. Undersøgelsen viste nemlig også, at 54 procent altid samler op efter deres hund, mens 44,2 procent for det meste samler op og kun 1,8 procent aldrig samler op.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
I Tyskland er man ved at revidere dyrevelfærdsloven. Det betyder blandt andet, at man vil indføre en lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet
Oplever du, at din hund reagerer på gåturen over for mennesker, andre hunde, lyde eller trafik? Trækker din hund i linen, scanner den omgivelserne og ser det ud som om, din hund søger hen mod konflikterne i stedet for at undgå dem?
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet