Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Vil man tage hunden med på stranden, er det godt at kende til de gældende regler. Det er f.eks. ikke alle strande, hvor hunde må færdes. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at det ikke er tilladt at have hund med på strande med blåt flag, mens det mere og mere udbredte hvide flag ofte betyder, at man godt må have hund med. Læs om flagene på Friluftsrådets hjemmeside og tjek hos kommunen, hvad det hvide flag konkret indebærer der, hvor du gerne vil lufte hunden.  Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

 

En rigtig vandhund
Hvis din hund ikke kan se vand uden straks at hoppe i det, er der flere ting, det er godt at holde sig for øje. Tine Antvorskov forklarer: “Hunde, der ofte går i vandet, løber en risiko for fugteksem eller den såkaldte “vandhale”. Skyl hunden efter med ferskvand og tør den grundigt.” 

 

Eksem og “vandhale”
Agria Dyreforsikrings dyrlæge Mogens Brix forklarer om de to diagnoser: “Våd og fugtig pels kan føre til fugteksem (også kaldet hotspot), der gør hundens hud rød, øm og irriteret. Får hunden hudbetændelse, skal den tilses af en dyrlæge, der typisk vil behandle betændelsen med antibiotika. “Vandhale” eller ”watertail” er betegnelsen for en ikke infektiøs betinget inflammation i halerodens nerver, der opstår, hvis hunden i længere tid er kold eller nedkølet på bagdelen. Det kan også opstå, hvis hunden har opholdt sig lang tid i vandet, da halen derved er i fuld aktion og således overbelastes. Får din hund vandhale, skal den altid tilses af dyrlægen, da det er ganske smertefuldt for den. Her behandles den med smertestillende, og du må fortsætte behandling hjemme med varme og hvile.”

 

Hundeskove
I landets mange hundeskove, må din hund løbe frit. Hvis du søger på “hundeskov” i din telefons kortfunktion, kan du se, hvor der er hundeskove nær dig. Naturstyrelsen har 246 hundeskove, dertil kommer et antal i privatskov. På Naturstyrelsens side om at have hunden med i naturen, findes der et klikbart kort, hvor oplysninger om alle hundeskovene kan findes.

Bor du nær en privat skov, skal du vide, at det er skovens ejer, der bestemmer. Hvis der ikke er opsat tydelige skilte, er hovedreglen, at hunden altid skal være i snor. Men vil du være helt sikker på reglerne i en privat skov kan du kontakte skovens ejer og spørge – der findes adskillige privatskove, hvor hunde må slippes løs.

 

Og så er der flåterne
Desværre er flåter en irriterende bivirkning, når man går i naturen med hunden. Det bedste er forebyggelse, som fås i forskellige udformninger, men du må også kigge hundens pels og hud efter hver aften, når I er tilbage fra dagens udflugter.

Læs også

Om lidt skal hunden i snor på stranden

30-03-2025 07:46, af Cecilie Friis Amstrup

Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Inspiration og fællesskab ved årets DKK inspirationsdage

23-03-2025 13:15, af Cecilie Friis Amstrup

Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

Guide til hike med hunden

07-06-2022 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen

Hundeskov nummer 250 klar til bjæf og leg

02-11-2021 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et nyt skovområde nær Assens på Fyn åbner lågerne nu til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner

Hundeskov på vej i Taulov

08-07-2014 12:49, af Nina Marie Villadsen
Fremover skal der være plads til at tumle for både børn og hunde i Taulov, og derfor er der sat penge af til legeplads og hundeskov

Ny hundeskov i Vinderup

08-05-2013 14:01, af Maja Golles
Holstebro Kommune har netop afsluttet arbejdet med en ny hundeskov

V: Hundeloven virker efter hensigten

04-06-2019 08:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven

Ny hundeskov

09-07-2012 14:45, af Maja Golles
Ny hundeskov er under opførelse i Dronninglund

Ny hundeskov åbner i Aarhus

17-05-2018 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag 18. maj klippes den røde snor til den nye hundeskov på Oddervej i Aarhus

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse