Med udsigt til hav og forårsvejr dannede Kobæk Strand den perfekte ramme for Dansk Kennel Klubs inspirationsdage. I alt deltog 162 engagerede hundefolk fra DKK kredse og specialklubber i en weekend fyldt med aktuelle oplæg, faglige workshops og hyggeligt samvær.
Fælles afsæt og nyeste nyt fra organisationen
Lørdag formiddag bød på velkomst ved DKK’s formand Jørgen Hindse. Herefter fulgte repræsentantskabsvalg for de stemmeberettigede deltagere, mens øvrige kunne fordybe sig i oplæg om kommunikation og brugen af hundeweb.
Efter frokost indtog DKK’s direktør Jens Glavind scenen med et inspirerende oplæg om dyrevelfærd og DKK’s politiske arbejde for at forbedre hundenes vilkår. Deltagerne blev derefter fordelt ud på tre workshops med forskellige temaer, inden DKK’s dyrlæge Mikael Tranholm gjorde status på den nye danske hundelov og hvad den betyder for hundeverdenen.
Dagen blev rundet af med en fælles middag, hvor der var god stemning og plads til både grin og faglig snak på tværs af klubber og kredse.
Frivillighed og fællesskab i fokus
Søndag startede med kredsmøde for DKK’s kredse. Andre deltagere kunne vælge mellem oplæg om dopingregler, idéer fra tre inspirerende specialklubber eller et blik ind i specialklubbernes aktiviteter.
Senere på dagen satte foredragsholder Tommy Krabbe fokus på frivillighed i organisationer og på, hvordan man skaber engagement og ejerskab. Efterfølgende blev der arbejdet videre i tre workshops med fokus på sund og usund kommunikation, økonomiske værktøjer og velfærd for hunde i hverdagen.
En weekend med retning og sammenhold
Inspirationsdagene viste endnu engang deres værdi som samlingspunkt for DKK familien. Med ny viden, god dialog og stærkere netværk kunne deltagerne rejse hjem med friske idéer og fornyet motivation i bagagen.
Glæd dig til at læse meget mere om inspirationsdagene i næste nummer af HUNDEN.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Flere danske medier, herunder Videnskab.dk og Ekstra Bladet, har for nyligt omtalt en forskningsartikel med overskriften: ”Racen spiller meget lille rolle for en hunds adfærd”.
Det er selvfølgelig en god ”click-bait”-overskrift, men den er ikke helt dækkende for studiets konklusioner, mener Dansk Kennel Klub
I disse dage udkommer aprilnummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til
I dag står der for alvor jubilæum på udstillingen i Rønne
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste